Gorjul, locul 4 la recensământ. Localitățile codașe!

1411
SVERDLOVSK, RUSSIA - NOVEMBER 18, 2020: A census taker fills in a blank in the village of Sankino, Makhnyovo Municipal Division, during the 2020 Russian Census, amid the COVID-19 pandemic. Donat Sorokin/TASS,Image: 569696263, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Județul Gorj se află pe locul patru la nivel național la Recensământul populației și locuințelor. Ultima zi de recenzare este 24 iulie.

„Până la data de 15 iulie au fost recenzate un număr de 292.544 persoane – autorecenzare plus interviuri în teren, ceea ce poziționează județul Gorj pe locul 4 în clasamentul județelor, cu 96,3% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021”, a anunțat Vasile Păunescu, directorul Direcției Județene de Statistică Gorj.
Concret, 41 de UAT-uri au atins și depășit populația rezidentă țintă estimată la 1 decembrie 2021. Alte 12 localități au procente de recenzare între 97,9% și 99,9%.
În schimb, 17 UAT-uri au înregistrat procente sub media județului, din care Târgu-Jiu – 80,0%, Săcelu – 83,0%, Godinești – 84,1%, Ionești – 85,8%, Aninoasa – 89,1% și Plopșoru – 89,7%.

Apel pentru recenzare
Perioada de recenzare a fost prelungită de către Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor până pe data de 24 iulie inclusiv. Pentru a impulsiona procesul de recenzare, Primăria Târgu-Jiu a deschis și două puncta fixe, cu program de lucru inclusiv sâmbăta și duminica.
„Încurajăm cetățenii municipiului Târgu-Jiu care încă nu au fost recenzați să ia legătura cu recenzorii din zonele în care locuiesc. Dacă, din diferite motive, acest lucru nu este posibil, vă așteptăm zilnic la Centrul de Informare a Cetățenilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu sau la Serviciul Fond Locativ de la Stadionul Municipal (intrarea dinspre Inspectoratul de Poliție Județean Gorj), acolo unde sunt 4 recenzori care vă pot colecta datele. Recensământul populației este deosebit de important pentru dezvoltarea și bunăstarea localităților, pentru că datele colectate stau la baza tuturor strategiilor economice gândite pe termen mediu și lung la nivel local și național”, anunța, săptămâna trecută, primarul Marcel Romanescu.
Recenzarea este obligatorie pentru toate persoanele care locuiesc în România sau care sunt plecate pentru o perioadă mai scurtă de un an.
Recensământul a debutat la 14 martie, cu prima etapă, autorecenzarea.
I.I.