Gorjeanul premiat la Cannes, distins cu titlul de cetăţean de onoare al Târgu-Jiului

338

ionut stoicaActor al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu, Ionuţ Stoica va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului,

pentru rezultatele deosebite pe care le-a înregistrat cu rolul din pelicula “Poliţist, adjectiv”, dar şi pentru faptul că duce renumele gorjenesc în cinematografia de succes a României. Stoica a fost informat oficial că va avea un rol în filmul „Aurora”, fiind selectat de regizorul Cristian Puiu să joace în ultima peliculă regizată de acesta. „Aurora” va fi lansat în cursul anului viitor. Ionuţ Stoica a devenit astfel primul actor din judeţ care are parte într-un singur an de două roluri importante în două filme regizate de doi regizori importanţi, Cristi Puiu şi Cornel Porumboiu. Şi în acest film, Ionuţ Stoica va juca tot rolul unui poliţist, iar montajul scenelor în care acesta apare va fi gata până la sfârşitul acestei luni.

„Aurora” va fi un film despre crimă, iar acţiunea se va petrece în Bucureşti, sau la marginea oraşului. Proiectul se înscrie în seria poveştilor despre Bucureşti începută cu „Moartea domnului Lăzărescu”. Pelicula are un buget de circa 1,5 milioane de euro, dintre care aproximativ o treime obţinuţi de la Centrul Naţional al Cinematografiei. Patru companii s-au implicat în producţie: Mandragora Films (coproducătoare este chiar soţia regizorului, Anca Puiu), Bord Cadre Films (Elveţia), Société Parisienne de Production (Franţa) şi Essential Filmproduktion GmbH (Germania). “Aurora” a mai primit 250.000 de euro de la EURIMAGES şi beneficiază de sprijinul Arte France Cinema.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here