Gogu Neagoe a realizat portrete şi caricaturi la nunta modelului Roxana Marinescu

869

Caricaturistul oltean Gogu Neagoe a participat săptămâna trecută la nunta modelului Roxana Marinescu şi a medicului evreu Victor Schwartz, cunoscut drept şi doctorul vedetelor. Acesta le-a oferit nuntaşilor portrete realizate într-un timp record.

Modelul Roxana Marinescu şi-a surprins invitaţii la propria nuntă, angajându-l pe artistul oltean Gogu Neagoe pentru a realiza portrete şi caricaturi ale invitaţilor. Practic, aceste caricaturi au fost “mărturiile” invitaţilor de la nunta Roxanei.
Neagoe s-a dat pe mâna unor firme profesioniste de organizat evenimente şi şi-a umplut agenda de programări. Numai în ultimul an a fost contactat pentru a realiza portrete şi caricaturi ale invitaţilor la deschiderea unui hotel în Braşov, la zile onomastice sau aniversări ale unor firme constănţene. De asemenea, a fost cooptat pentru a realiza caricaturi la un eveniment organizat într-un cadru privat pentru copii angajaţilor unor firme. Realizarea portretelor tuturor invitaţilor durează, în medie, 8 ore, spune artistul, iar costul unei astfel de amintiri costă de la 1000 pana la 3000 de euro. Gogu lucrează în pastel, uneori şi acuarelă pe planşe A4 sau A3, în funcţie de solicitări. Şi pentru că sunt party-uri care se respectă, de cele mai multe ori artistului i se pune la dispoziţie o hârtie personalizată cu logo-ul firmei organizatoare.

Membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România
A debutat în anul 1993 la Slatina, Craiova, Târgu-Jiu, Bucureşti, Gura Humorului, Iaşi, Constanţa, Cluj în cadrul unei expoziţii de pictură în grup, în care au fost incluse opere ale marilor artişti români originari din Olt, Nicolaie Truţă, Sabin Bălaşa şi Alexandru Clenciu. Din anul 2006 este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice, Unesco, din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi străinătate. Gogu Neagoe, realizează caricaturi la tot soiul de festivaluri de artă şi cultură. A publicat sute de caricaturi de presă cu vedete în ziare locale şi centrale. Are tablouri pictate de valoare şi este premiat la festivaluri de artă pictură caricatură. 1500 de euro costă serviciul oferit de un portretist.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here