Ghiţulescu, detronat din funcţia de director artistic al “Doinei Gorjului”

1650

ion ghitulescu 2Ion Ghiţulescu nu mai este începând de ieri directorul artistic al Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului”. La asta a contribuit o solicitare scrisă, semnată de 42 dintre dansatorii şi membrii orchestrei “Doina Gorjului”, care au cerut, foarte nemulţumiţi, preşedintelui Consiliului Judeţean(CJ) Gorj, Ion Călinoiu, demiterea urgentă a lui Ghiţulescu.

Conducerea CJ Gorj a fost astfel obligată să vină să verifice solicitarea, iar, ca urmare a nenumăratelor scandaluri publice în care Ghiţulescu a fost implicat, şi să ia, în şedinţă, măsura demiterii directorului artistic. Ghiţulescu trebuie să intre însă în posesia documentului semnat care îl readuce în poziţia de impresar al ansamblului din Târgu-Jiu.

ion ghitulescuIon Ghiţulescu a fost destituit marţi din funcţia de director artistic al “Doinei Gorjului”, în urma unei şedinţe care a avut loc la sediul ansamblului din Târgu-Jiu. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, organism care are în subordine “Doina Gorjului” a venit personal să tranşeze ghitulescusituaţia tensionată din interiorul ansamblului. Deplasarea, ca şi şedinţa, a fost mai mult decât motivată, pe masa lui ghitulescu 1Călinoiu ajungând, în aceste zile, iar, o petiţie a salariaţilor “Doinei Gorjului” care cereau luarea unor măsuri urgente cu Ghiţulescu. De altfel, o petiţie similară s-a mai făcut şi anul trecut, de aceiaşi angajaţi, dar s-a sperat într-o reabilitare a lui Ghiţulescu.

Juristul revine impresar

ion ghitulescu 1În faţa solicitării scrise, a imaginii publice dezastruoase făcute “Doinei Gorjului” în ultima vreme, ca urmare a scandalurilor publice care l-au avut drept protagonist pe Ghiţulescu, Călinoiu a fost extrem de tranşant. A decis astfel ca postul de director artistic, ocupat de Ghiţulescu în interimat, ion ghitulescu 3încă din 30 iunie 2009, acesta nepromovând un concurs pe post, să devină vacant începând de ieri. Ghiţulescu a fost obligat să revină în vechea funcţie abandonată în vara lui 2009, adică cea de impresar-şef Secţie Solişti ion ghitulescu 4Vocali şi totodată interpret al “Doinei Gorjului”. Decizia a fost confirmată ieri şi de Gheorghe Porumbel, directorul “Doinei Gorjului”, care a menţionat că Ghiţulescu va trece, după primirea documentului edificator, pe fostul post, conform legii. Cum, de scurt timp, Ghiţulescu a promovat Facultatea de Drept, artistul a avut grijă să ameninţe, susţin surse din instituţie, că va da în judecată Consiliul Judeţean şi “Doina Gorjului” pentru că l-au lăsat fără funcţia pe care a ocupat-o fără concurs, într-un îndelung interimat. Ghiţulescu ar fi spus că, în final, ansamblul va ajunge să îi plătească, din urmă, salariul de director artistic, în timp ce el va fi impresar.

Scandal cu Lăceanu şi cu propriul fin

ion ghitulescu 5Cântăreaţa Ileana Lăceanu a părăsit “Doina Gorjului” prin demisie din cauza lui Ghiţulescu, a declarat public artista în scandalul apărut în mass-media cu fostul director artistic al Ansamblului. Nu este însă singura care a declarat astfel la adresa lui Ghiţulescu a făcut-o chiar finul fostului director artistic, Marcel Parnica, care a şi semnat petiţia ajunsă la Consiliul Judeţean.

Ţepe cu banii de nuntă

Salariaţii “Doinei Gorjului” se plâng pe toate drumurile de Ion Ghiţulescu care i-ar fi ţăpit cu banii obţinuţi în urma prestaţiilor lor. Se discută de banii pe care Ghiţulescu i-ar fi băgat în buzunar la o nuntă din Constanţa, directorul artistic încasând cea mai mare parte din suma oferită de organizatori iar artiştii chemaţi acolo doar un mizilic. Ghiţulescu nu a putut fi contactat în legătură cu decizia luată privind schimbarea sa din funcţia de director artistic al “Doinei Gorjului”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here