Gheorghe Porumbel îşi lasă subalternii să înveţe carte

2135

ghe.porumbelDirector al Ansamblului Folcloric Profesionist “Doina Gorjului” de cinci ani şi jumătate, Gheorghe Porumbel pune mare preţ pe educaţia fiecărui om şi consideră că este cea mai importantă. A ajuns să fie director al Ansamblului “Doina Gorjului” , datorită faptului că timp de 10 ani a ocupat fotoliul de primar al oraşului Novaci. Anul trecut, acesta mai avea puţin şi căpăta un nou mandate, însă actualul primar i-a luat-o înainte cu 183 de voturi. „Regret faptul că oraşul va mai bate pasul pe loc încă patru ani, nu regret pentru mine, ci pentru comunitate”, a declarat Gheorghe Porumbel.Acesta consideră că activitatea ansamblului s-a îmbunătăţit, dar “este loc de mai bine”.

El este conştient că, atunci când eşti în fruntea unei comunităţi, puterea de a face lucrurile să meargă mai bine stă doar în mâinile şefului. „E o adevărată artă să alegi ceea ce crezi că ar putea ajunge la sufletul spectatorilor. Şi alegerea trebuie să difere în funcţie de publicul căruia te adresezi” , a completat Porumbel.

„Sunt ca focul de paie”
Gheorghe Porumbel recunoaşte că este “posesorul” unui temperament vulcanic, considerând acest lucru ca fiind şi un avantaj, dar şi un dezavantaj. „Este bine pentru colegii mei că sunt ca focul de paie, mă aprind rău, dar mă sting repede”.
Pentru că păstrează o bună colaborare cu subalternii săi, acesta îi învoieşte de fiecare dată când ei trebuie să se prezinte la un examen sau la orice activitate ce ţine de studii. „Consider că educaţia este pe primul loc în viaţa fiecărei persoane”, a adăugat directorul. Persoană activă, ajuns la vârsta de 55 de ani, Gheorghe Porumbel nu se vede în postura de casnic, şi dacă va fi nevoit să stea acasă, fără să muncească, acesta consideră că s-ar stinge din viaţă destul de rapid. „Un avantaj pentru mine şi pentru ansamblu este faptul că îmi place ceea ce fac, şi mă bucur ca un copil atunci când înregistrăm numai succese”, a încheiat Porumbel.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here