Georgiana Brandt, o profesoară de pictură pasionată de muzica clasică

450
georgiana brandtGeorgiana Brandt este profesoară de pictură la cercul de profil din cadrul Palatului Copiilor Târgu-Jiu de 9 ani. Este absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, iar acum este în anul I la doctorat la Pictura Artei Decorative. În prezent, la cercul său are înscrişi peste 250 de copii, de toate vârstele. „Unii copii sunt chiar şi veterani, fiind aici şi de şase ani.

Dar eu, personal, mă bucur să văd cât de pasionaţi sunt şi sunt chiar tristă când unii renunţă la a mai frecventa cercul de pictură”, ne-a declarat profesoara.

Ea este de părere că secretul atragerii copiilor la aceste cursuri este comunicarea, atât cu ei, cât şi cu părinţii. Cei din urmă sunt de părere că profa este excelentă în meseria sa şi că are multă răbdare. Georgiana Brandt a participat cu copiii de la cercul său la numeroase concursuri, judeţene, interjudeţene, internaţionale. Regretul acesteia este că micuţii talentaţi nu primesc decât o diplomă, însă, ei se simt mândri şi le dă putere să continue cu aptitudinile lor.
Primeşte flori pentru activitatea sa
„Arta plastică atinge certitudinile fundamentale ale cunoaşterii, experienţa apare ca o provocare neîncetată de a deveni conştient în şansele oferite în procesul observării directe”, este moto-ul cercului de pictură al Palatului Copiilor. Profesoara Brandt crede că, „culoarea dezvoltă personalităţile copiilor, dezvoltă formele emotivităţii, exercită provocări, dar şi diferite stări psihice”.
În timpul liber, când lasă pictura deoparte, Georgiana Brandt se ocupă de familie şi ascultă muzică clasică. Pasiunea pentru acest gen de muzică i-a fost înrădăcinată de soţul său, Florin Berculescu, dirijor al orchestrei „Lyra Gorjului”.
Părinţii mulţumiţi de modul cum aceasta le modelează copiii, o răsplătesc cu flori. De asemenea, profesoara are o bună colaborare şi cu colegii săi, de la alte cercuri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here