Generația Millennials își renovează cel mai des casele: aspecte de care să ții cont când reamenajezi locuința

2071

Generațiile se schimbă rapid, la fel și obiceiurile sociale, de consum sau financiare. De exemplu, se observă un atașament clar pe care generația părinților noștri o are pentru a păstra lucruri inutile și pe care nu le mai folosesc în casă. Mai mult chiar, aceștia schimbă mobila doar atunci când se strică, dar nu și generația Millenială, mai tânără. Cei din urmă, sunt mult mai deschiși să reamenajeze, mai ales cei cu venituri peste medie. 36% din români prefer să-și amenajeze singuri locuința, iar implicarea noastră, a tuturor, în ceea ce privește esteticul locuinței este peste media europeană.

  1. Asigură-ți (siguranța)

De multe ori aspectul acesta este lăsat la o parte sau trecut cu vederea, dar camerele wireless Reolink aduc multe beneficii familiei tale. Nu te-ai gândit încă, la instalarea unor camere de supraveghere și a unui sistem de alarmă wireless? Ar fi bine să o faci. Dacă ți se pare complicat apelează la o firmă de supraveghere care să-ți ofere cât mai multe detalii, ajutându-te să iei decizia corectă.

  1. Baia și bucătăria sunt primele încăperi de care să ții cont

Baia și bucătăria sunt încăperile din casă care necesită atenție sporită. Dacă sunt amenajate, valoarea locuinței crește, la fel și propriul confort. Când te apuci de renovarea băii, discută înainte cu un specialist. Nu o face după ureche sau cum ai văzut pe Pinterest. Înainte de caracterul estetic, preocupă-te de cel practic. De aceea, te sfătuim să întocmești o schiță care să includă și încăperile adiacente. Identifică posibilele limitări sau posibilele extinderi ale băii. Dacă baia prezintă gresie și faianță vechi, decopertează-le fără niciun regret. Poți face diverse combinații de faianță cât mai creative și moderne. Mergi pe culori deschise care deschid, la rândul lor spațiul (mai ales dacă e mic).

Optează pentru obiecte sanitare de calitate, incluzând bateriile de baie. Mulți oameni le lasă pe ultimul loc, neînțelegând că bateriile de calitate oglindesc valoarea finală a proprietății. Renovarea bucătăriei necesită de asemenea, un plan care să includă zonele adiacente. În clădirile vechi de apartamente, bucătăria nu ocupă un spațiu prea generos, dar care extins prin înlăturarea pereților dinspre bucătărie sau hol va oferi un aspect nou locuinței. Totuși, interesează-te de ce avize ai nevoie pentru a face acest lucru posibil. Mizează pe gresie și faianță în culori neutre și ține cont, ca cele trei zone de lucru să fie așezate ergonomic.

  1. Verifică instalația electrică

Instalația electrică trebuie întreținută, reparată la nevoie și modernizată. În urmă cu două decenii, instalația electrică cuprindea între patru și șase circuite, dar tehnologia a luat avânt și a mai apărut un nou circuit, pentru gestionarea iluminatului din curte, a porții electrice, uneltelor de grădină, a sistemului de supraveghere sau video interfonului. Azi, numărul de echipamente care necesită circuite separate este chiar mai mare. Ține cont că împărțirea corectă a instalației în diferite circuite ar fi următoarea:

  • Circuit de iluminare
  • Sistem video-calculator-TV
  • Căi de circulație sau de evacuare
  • Curte exterioară
  • Receptoare electrice cu o putere mai mare de 1500W

Înainte de toate, estimează costurile de renovare și ia în calcul tot. De la  costul materialelor de lucru, mobilei, finisajelor până la, costul firmei specializate pe care ai angajat-o pentru supervizarea lucrărilor.

Sursă foto: Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here