Gala Zece pentru România şi-a premiat câştigătorii

380
gala 10Eternii inamici Mircea Badea şi Traian Băsescu au câştigat câte un trofeu “Zece pentru România”, eveniment organizat luni seară la Ateneul Român. Preşedintele Băsescu a câştigat detaşat categoria “Politicieni”, devansându-i pe Mircea Geoană, Crin Antonescu sau Corneliu Vadim Tudor.

Mircea Badea a fost numit cel mai bun jurnalist al anului, eclipsându-i pe Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu sau Robert Turcescu. Niciunul din aceşti doi câştigători nu a fost prezent la Gală pentru a-şi ridica premiul, Badea, din motiv că nu se consideră jurnalist.

La categoria „Actori”, câştigător a fost Florin Piersic, care a obţinut acest trofeu pentru a treia oară. Piersic a fost urmat în top de: Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern. Laudele pentru Florin Piersic au fost făcute de fiul său, Florin Piersic Jr. „Mi-e foarte greu să spun ceva (…) Este, probabil, singurul actor care te poate face să râzi şi să plângi la distanţă de cinci secunde. E o comoară naţională”, a spus Florin Piersic Jr .despre tatăl său. La începutul discursului său, Florin Piersic i-a dedicat trofeul primit actriţei Olga Tudorache, prezentă în sală. „Doamna Olga Tudorache, nu aţi fost nominalizată (la categoria „Actori”, n.r.), dar eu vă dau premiul meu”, a spus Piersic. „Toată lumea spune Piersic acesta vorbeşte mult. Totul este să ai ce să spui, poveştile mele au tâlc”, a spus actorul, părând afectat de faptul că Melania Medeleanu l-a întrebat, înainte de a-şi începe discursul: „Domnule Piersic, când ne întoarcem pe scenă?”. Piersic şi-a prezentat şi o parte dintr-un monolog în limba rusă pregătit pentru Mihail Gorbaciov, invitatul special al Galei din acest an, care nu a mai participat la eveniment, din cauza unor probleme medicale.
Printre alţi câştigători ai serii, votaţi de publicul român, îi amintim pe Andra, la categoria “Interpreţi vocali”, Lucian Bute şi Marian Drăgulescu la “Sportivi”, Ion Ţiriac la “Oameni de afaceri”. În cadrul evenimentului prezentat de Mihai Tatulici şi Melania Medeleanu, au mai fost acordate trofee de excelenţă istoricului Lucian Boia, sportivului Ivan Patzaichin, antrenorului Octavian Bellu, actriţei Olga Tudorache, sportivei Iolanda Balas-Soter, politicianului Ion Diaconescu, fost preşedinte al PNŢCD şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here