Fotografia şi muzica mergeau mână în mână pentru Emilia Dragotoiu-Nanu

610
emilia d.nanuEmilia Dragotoiu-Nanu, femeie cunoscută în Gorj drept „şlefuitoare de talente”, nu se ocupa de pedagogie până acum şase ani, ci de fotografie. Măiestria muzicii şi elevii talentaţi au făcut-o să se aproprie de latura muzicală. De şase ani, predă canto la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, prima sa elevă care a ajuns departe fiind Olguţa Berbec. De când s-a apropiat de latura pedagogică, Emilia Nanu a renunţat la a mai profesa ca fotograf. „Fotografia a rămas doar o pasiune pentru mine” , ne-a mărturisit profesoara. Primele rezultate ca „instructor ce şefuieşte talentele” , aşa cum se autointitulează, le-a obţinut după trei ani, iar acum a ajuns să aibă zeci de elevi mândri că o au ca profesoară.

„Nu am răbdare multă decât în acest segment. Am pretenţii mari de la un copil talentat, deoarece îi intuiesc potenţialul”, a completat cea care rămâne o artistă de renume în Gorj. Emilia Nanu nu suportă să vadă invidie între elevele a căror profesoară este. Ea este sigură că toată lumea are loc sub soare, şi este alături de elevele sale, la bine şi la rău.
Adoră Parisul
Pasionată de călătorii, Emilia Dragotoiu-Nanu este îndrăgostită de călătoriile cu avionul. „Nu am fost decât de două ori cu avionul la Paris în concediu, acum patru ani. Am mai vizitat Parisul, iar concediul de acum câţiva ani cu soţul meu a reprezentat o întâlnire excelentă cu prietenii şi cu locurile de acolo” , a adăugat profesoara.
O uşoară neîmplinire a acesteia este reprezentată de faptul că în adolescenţă nu a avut aceeaşi susţinere pe care o au copiii talentaţi ai zilelor noastre. „Eu n-am avut atâta şcoală în domeniul artistic, ci doar experienţa proprie m-a ajutat. A trebuit să dibuiesc drumul singură”.
Emilia Nanu a absolvit acum mulţi ani Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, secţia canto popular şi canto clasic. Primul album de muzică populară l-a scos în 1997, iar în prezent are patru albume. Este deţinătoare a peste 10 premii şi are o colecţie valoroasă de costume populare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here