Fotbal, Liga a II-a – Echipele din inima Băniei, la mare căutare

2729

Chiar dacă se confruntă cu mari probleme financiare și cu procese după procese, trupa lui Mititelu și, mai nou, Marin Condescu pare să nu întâmpine nicio rezistență atunci când este vorba de transferuri. Gângioveanu a fost înregimentat cu ceva vreme în urmă, însă nu a fost ultima mutare a clubului patronat, încă, de Mititelu. Pe meleaguri oltenești a fost (re)adus Mihai Costea, în legătură cu acest lucru Nicolo Napoli spunând că şansele de promovare ale echipei sale au crescut considerabil. Costea s-a săturat să vadă meciurile campioanei en-titre, din Liga 1, doar din postura de rezervă, astfel că a decis pentru viitor că e mai bine să dea curs ofertei venită din Bănie, aceea de a juca în seria B a Ligii a II-a, sub formă de împrumut, în culorile echipei la care a cunoscut consacrarea. „Este atacantul pe care mi l-am dorit. Mă bucur că Mihai Costea se întoarce acasă. Aveam nevoie de el și el avea nevoie de noi, după acea perioadă nereușită petrecută la Steaua. Șansele noastre la promovare au crescut, acum. Știu că domnul Condescu a mers la București să discute cu Steaua pentru aducerea lui Mihai, mă bucur că a reușit”, spune Napoli, convins că mutarea din ofensivă a adus și un plus de valoare echipei pe care în urmă cu o săptămână era foarte aproape să o părăsească la “sugestia” fostului șef al Pandurilor, Marin Condescu.
În ceea ce privește postul de goalkeeper, lăsat “vacant”, după suspendarea de 16 etape primită de Andrei Preda în deplină conformitate cu cele petrecute la duelul direct, cu CS U Craiova, în arhi-cunoscutul episod “Mihăiță Pleșan”. F.C. Universitatea Craiova şi-a acoperit „golul” dintre buturi după ce a ajuns la un acord cu Cosmin Vâtcă, portar care a trecut, asemenea lui Mihai Costea, pe la Steaua, dar și pe sub Podul Grant, la Rapid. În aceste zile este programată adunarea și pentru stranierii echipei lui Mititelu. Sârbul Milan Mitic şi nigerianul Stephane Acka se întorc la gruparea craioveană şi vor intra în programul normal de pregătire. Cosic va întârzia, în vreme ce australianul Baird este puţin probabil că va reveni în Bănie, el evoluând şi în campionatul de amatori al țării natale. F.C. Universitatea şi-a început antrenamentele în cea de-a doua zi a acestei săptămâni, Parcul Romanescu devenind zona de “agrement” a alb-albaștrilor unde își vor încărca bateriile pentru duelurile rămase de disputat până la o eventuală promovare.

nicolo_napoliCS Universitatea a încheiat stagiul de acumulare fizică
În același timp, C.S. Universitatea mai are puțin și pune punct perioadei de pregătire de iarnă, cel puțin în ceea ce privește acumularea fizică. Antrenorul Universităţii Craiova, Ovidiu Stângă, s-a arătat satisfăcut de modul în care a decurs pregătirea stabilită în primul cantonament din Antalya, dar şi de modul cum s-au comportat și acomodat ultimii înregimentați, singura nemulțumire a tehnicianului venind atunci când în discuție apar accidentările, Gorovei fiind doar unul dintre protagoniști. „Au fost şi lucruri bune şi lucruri rele. Aspectul pozitiv a fost că jucătorii s-au adaptat foarte repede la ceea ce li s-a cerut, iar vestea proastă a fost accidentarea lui Gorovei, care va absenta o perioadă mai lungă. În medie, am avut trei-patru jucători care nu s-au pregătit sută la sută din cauza accidentărilor. Din punctul meu de vedere, asta nu trebuia să se întâmple, dar la efort anumite părţi ale corpului cedează, fapt  îngrijorător. Dacian Varga s-a integrat bine, este într-o creştere din toate punctele de vedere. Dar să nu nominalizăm, au venit mai mulţi jucători. E îmbucurător că fiecare dintre ei a arătat un plus de valoare. Iar concluzia o vom trage la final, care va fi transferul acestei ierni. În acest prim cantonament au mai avut probleme medicale Adi Ionescu, Precup și Pleşan. Ivan se confruntă cu ceva probleme medicale. El vine de la nivelul de juniori şi trecerea la seniori trebuie făcută cu grijă. Noi vom încerca să-i ajutăm cât ţine de noi, atât medical, cât şi fizic, astfel încât să fie sută la sută apţi la începerea campionatului. Ivan nu a venit în Craiova, ci s-a dus direct la Mogoşoaia. Facem parte din Federaţia Română de Fotbal şi există nişte regulamente prin care suntem obligaţi să lăsăm jucătorii la loturile naţionale. Este o bucurie că este acolo. El va pleca în Antalya cu lotul naţional, iar în ultimele zile de pregătire va continua alături de noi. Începând de luni vom pleca din nou în Antalya, pentru un stagiu de pregătire de 12 zile. Vom disputa cinci amicale, aşa cum am stabilit când am făcut programul în luna decembrie cu preparatorul fizic. El are un rol foarte important în pregătirea echipei, pentru că ne dorim ca băieţii să ajungă la cel mai bun nivel fizic”, spune cu convingere Ovidiu Stângă, un tehnician care a avut la dispoziție, în primul stagiu de pregătire, un număr de 24 de jucători, astfel: Bojan Brac, Ionuţ Irimia şi Nemanja Latinovic – portari; Enache Câju, Marian Cârjă, Costin Curelea, Viorel Ferfelea, Cristian Ganea, Răzvan Gorovei, Adrian Ionescu, Silviu Izvoranu, Tome Kitanovski, Zoran Ljubinkovic, Florin Pătraşcu, Mihăiţă Pleşan, Gabriel Precup, Andrei Sin, Dacian Varga, Gabriel Velcovici, Albert Voinea, Ionuţ Şerban, Răzvan Patriche, Bogdan Vătăjelu, Andrei Ivan – jucători de câmp.
Lotul liderului din Liga a 2-a, seria B, a revenit în ţară încheind primul stagiu de pregătire din Antalya. Vremea rea din Turcia le-a stricat planurile antrenorilor de la C.S. Universitatea Craiova. După ce, amicalul cu Yonsei University F.C. (Coreea de Sud), a durat doar 30 de minute, vremea a determinat pe Ovidiu Stângă şi staff-ul său să conducă ultima sesiune de pregătire la sala de forță a hotelului unde au fost cazaţi. Lotul C.S. U a revenit în ţară, iar după doar o zi de pauză jucătorii s-au întors la antrenamente, care se vor derula în localitate până luni, atunci când se va pleca, pentru un al doilea cantonament, în Turcia.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here