Fetele, întrecute de un băiat la concursul Ucenic Chef

441

Finala concursului de gătit între elevii de la Colegiul Comercial Virgil Madgearu din municipiu şi-a desemnat un câştigător, după ce 10 participanţi au ajuns în ultima fază a competiţiei gândite de o profesoară de la liceul amintit. Din dorinţa de a-i stimula pe aceştia să înveţe şi teorie, nu doar să aibă pretenţii că ştiu să ţină o tigaie şi un cuţit în mână, concursul a fost gândit în aşa fel încât competitorii să treacă prin toate emoţiile pe care le-au văzut şi la concurenţii de la emisiunile televizate de profil, scopul întrecerii fiind atins în cele din urmă.

Cei zece finalişti s-au trezit pe capul lor nu doar cu cele 60 de minute, prea puţine, pentru a găti ceva cât mai bun şi mai rapid, ci şi cu jurnaliştii interesaţi de concursul lor, emoţiile fiind cu atât mai mari. Întrecerea finală a avut loc la restaurantul de pe Insuliţă, acolo unde patronul Călin Lemnaru le-a asigurat competitorilor tot ce au avut nevoie pentru a găti ca la carte, juriul, care a inclus chef-i bucătari de la restaurantul respectiv, dar şi reprezentanţi ai liceului, Inspectoratului Şcolar şi ai administraţiei judeţene, l-a desemnat în cele din urmă pe un băiat ca fiind câştigător.
Meniul acestuia i-a făcut pe juraţi să saliveze la preparatul său, muşchi de vită învelit în prosciuto, iar ca sos am pregătit unul de vin şi unt, garnitura constând într-o cremă de spanac cu ou poche. Nicu Daniel a plecat acasă cu şorţul de Ucenic Chef, dar şi cu şansa de a lucra pe viitor la restaurantul de pe Insuliţă, el şi colegii săi fiind răsplătiţi cu câte un 10 în catalog pentru implicarea în competiţia respectivă, una inedită pentru oraşul nostru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here