Fetele familiei Coardă impresionează la fiecare concurs judeţean

2031
tinere taleneSunt trei surori, originare din comuna Stejari şi care au uimit judeţul prin talentul lor. Toate cântă la fel de frumos, iar de muzica populară nu s-ar lăsa niciodată, fiind marea lor pasiune. Acestea sunt surorile Coardă.

Surorile Coardă sunt eleve ale Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, la clasa de canto popular a profesoarei Camelia Argint. Ştefania Andreea, mezina familiei, are 10 ani, la şcoală a obţinut numai premiul I, iar acum se pregăteşte de începerea celui de-al IV-lea an de clasă primară. Micuţa este în al II-lea an de studii la Şcoala Populară, şi de mică i-a plăcut să cânte şi să danseze. „Pe lângă muzică, îmi place să fac şi pe manechinul prin casă. Adesea, împrumut hainele şi accesoriile surorilor mele”, ne-a mărturisit Ştefania Coardă. Aceasta a obţinut premiul I la Festivalul de Folclor „Tinere talente” de la Rovinari, premiul de popularitate la „Stejarul din răscruce”, a ocupat locul I la „Cântecele şi dansurile Amaradiei”, şi este deţinătoare a mai multor diplome. De asemenea, aceasta a fost participantă la Concursul naţional „Vreau să fiu mare vedetă”.
Surorile mai mari şi numeroasele premii
Elena Coardă este considerată a fi cea mai talentată elevă a profesoarei sale. Este în clasa a IX-a, a luat trofeul la Festivalul „Dor de cânt românesc”, în acest an, desfăşurat la Cumpăna, precum şi locul al II-lea la Festivalul Naţional „Corabia de Aur”. Este ocupantă a primului loc la concursurile „La stejarul din răscruce”, precum şi la „Pe dunghiţa Jiului”. Elena Mihaela este pasionată de fotbal, mama ei descriind-o ca fiind o persoană mai băieţoasă.
Maria Mirabela Coardă este cea mai mare dintre surori, elevă în clasa a X-a, şi este pasionată de baschet. Marele său vis este să devină o bună avocată, însă până atunci vrea să obţină premii pe bandă la concursurile de muzică populară. Până acum, în posesia sa, au intrat câteva premii, printre care şi un loc III la Stoina la festivalul-concurs „Mărţişoare folclorice”, o menţiune la Turceni la „Pe dunghiţa Jiului” şi un loc II la „Stejarul din răscruce”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here