Esca va avea şuruburi din titan în genunchi

596
andreea escaUn banal accident pe pârtie o va ţine la recuperare aproape trei luni pe Andreea Esca. Tânărul care se dădea cu placa sâmbătă seara şi nu a mai reuşit să o evite pe vedeta Pro Tv, aflată în teleschi, i-a creat adevărate probleme.

Aşa se face că, fractura de platou tibial, diagnosticul pus de medicii de la Spitalul Clinic Sf. Ioan, unde prezentatoarei de ştiri i s-a acordat primul ajutor, i-a dat acesteia dureri la propriu. Potrivit medicilor ortopezi, Andreea Esca a suferit leziuni extrem de grave în zona rotulei.

„Este un incident neplăcut. Operaţia în astfel de cazuri, care poate dura între două şi trei ore, trebuie să se efectueze ireproşabil, iar fractura trebuie redusă perfect. Mai exact, fragmentele osoase trebuie puse cap la cap aşa cum au fost înainte. Pentru o fixare fermă, în intervenţia chirurgicală, se folosesc plăci şi şuruburi din titan, iar mobilizarea începe imediat, chiar de a doua zi, deoarece există riscul ca articulaţia să rămână înţepenită, iar pacientul să capete un mers deformat, dizgraţios”, a explicat prof. dr. Gheroghe Burnei, chirurg ortoped la Bucureşti.
Esca a suferit o fractură la picior, sâmbătă seara în Poiana Braşov, unde se afla în vacanţă cu familia. Soţul vedetei de televiziune, Alexandre Eram, a ţinut să-i fie alături acesteia şi să o însoţească în Austria, iar Aris şi Alexia, cei doi copii ai cuplului, au rămas în ţară, în grija mamei Andreei. Cei doi soţi au plecat duminică seară din România cu o cursă aeriană de linie. Ca să facă faţă zborului, Andreea a ocupat mai multe locuri în aeronavă. „Ca să se ridice din pat, Andreea Esca va avea nevoie câteva zile de cârje şi va trebui să nu-şi folosească piciorul operat. O recuperare completă după o fractură de platou tibial durează aproximativ trei luni, iar după acest timp bolnavul va putea să meargă din nou normal”, a mai spus prof. dr. Gheorghe Burnei.
Selecţie realizată de Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here