Emilia Cătuţ a dat gimnastica pe ecologie

468
maria_emiliaMaria Emilia Cătuţ are 13 ani şi de trei ani încoace câştigă premii pe bandă alături de clasa de ecologie a Palatului Copiilor Târgu Jiu. Însă, pentru aceasta o mare pasiune a fost gimnastica.
Maria Emilia Cătuţ este o târgujiancă de 13 ani, care a trecut în clasa a VII-a, iar profesoara de la clasa de mediu, Cristina Ciolacu, o caracterizează ca fiind o fată cu mult bun-simţ.

„Este o copilă deosebită, sensibilă, drăguţă, cu mult bun-simţ şi bine educată. Se vede că cei 7 ani de acasă nu-i lipsesc”, ne-a declarat profesoara fetei.

Emilia a făcut gimnastică vreme de 8 ani, dar a fost nevoită să renunţe la acest hobby, deoarece era solicitată mult prea mult din punct de vedere fizic. Începând cu clasa a IV-a, tânăra s-a înscris la Cercul de Protecţia Mediului, şi de atunci şi până în zilele de azi aceasta a adunat numeroase premii naţionale şi interjudeţene.
pompiliu ciolacuPremii importante pentru Gorj
Astfel, de curând ea a ocupat locul I la un concurs interjudeţean de ecologie, „Cupa Danubius”, organizat de Palatul Copiilor Giurgiu. Maria Emilia a participat la proba scrisă, obţinând premiul cu un referat. De asemenea, la un alt concurs interjudeţean, organizat de Palatul Copiilor Slatina, tot cu un referat, tânăra a obţinut locul I la „Să protejăm natura!”
Aceasta este deţinătoarea a unei menţiuni la o probă de desen din cadrul concursului desfăşurat la nivel naţional „Nu avem decât un singur pământ”. Tot la o întrecere naţională, Emilia a fost ocupanta primului loc la secţiunea articol-reportaj, desfăşurată la Drăgăşani, concursul purtând numele de „David împotriva lui Goliat”. Aceasta a mai obţinut şi două premii la concursul interjudeţean „Tradiţiile Japoniei”, organizat de Palatul Copiilor Râmnicu-Vâlcea.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here