Ema-Maria Burduhosu, micuţa de şapte ani, care o adoră pe Corina Chiriac

527

img225Ema-Maria Burduhosu are şapte ani şi jumătate, şi de peste doi ani este elevă a Palatului Copiilor din Târgu Jiu, la clasa de muzică uşoară a profesorului Laurenţiu Pănoiu.La vârsta de numai şapte ani şi jumătate, Ema Burduhosu este câştigătoare a două premii importante şi numeroase participări la concursuri naţionale, cu melodii de muzică uşoară, marea sa pasiune.

„Ştiu toate melodiile de la desenele animate de pe canalele mele preferate: Jetix şi Cartoon Network”, ne-a spus micuţa. Anul trecut, la prima ediţie a concursului „Coloana Infinitului”, aceasta a ocupat locul al II-lea, cu melodia „Cumătra vulpe”. Şi anul acesta, la acelaşi concurs, Ema şi-a adjudecat primul loc.

Pe 8 noiembrie, micuţa va participa la finala pe ţară a concursului „Mini-Megastar”, reprezentând zona Olteniei, trecând cu brio de preselecţia organizată la Severin. De asemenea, aceasta a ajuns şi la fazele naţionale atât la Mamaia Copiilor cât şi la Cerbul Copiilor, însă fiind mulţi copii buni din întreaga ţară, gorjeancă a căpătat doar experienţă.
S-a apucat şi de folk
Deşi melodia preferată a Emei este „Nu-i nimic” a regretatei Laura Stoica, cântăreaţa sa preferată este Corina Chiriac. „Vreau să ajung ca ea şi îi cânt melodiile prin casă toată ziua”, a completat micuţa cântăreaţă. Mama a ales să îşi îndrume fiica spre muzică deoarece mereu îi spunea că vrea să devină o mare cântăreaţă, recunoscută şi mereu aplaudată. „Vreau s-o las şi pe viitor să facă ce îi place. Are posibilităţi şi voce pentru a se remarca oriunde ar merge”, a adăugat mama Emei.
De curând, micuţa a prins şi gustul folk-ului, mama declarându-ne că a stat la Palatul Copiilor şi câte patru ore pentru a mai prinde câte ceva şi a învăţa numeroase acorduri la chitară.
E pasionată de Egipt
Deşi are o vârstă fragedă, Ema-Maria respinge cărţile cu poveştile copilăriei oricărei persoane de vârsta ei, şi preferă cărţile de aventură, despre monumente şi zona importante ale lumii. „De curând, i-am cumpărat o carte despre Egipt, fiind extrem de pasionată de această ţară, de piramide şi de mumii”, ne-a declarat mama fetiţei. Totuşi, aceasta îşi împnge fiica de la spate să citească şi cărticelele cu poveştile Disney, fiind simple şi bogat ilustrate.
Având o inteligenţă aparte, Ema Buduhosu are multe jocuri de puyyle acasă, făcându-le pe fiecare în doar câteva minute. Aceasta a trecut în clasa a II-a, în primul său an ca elevă fiind răsplătită cu premiul I pentru bunele rezultate la învăţătură.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here