Disponibilizări de personal la DGASPC Gorj

358
Pentru prima dată în istoria instituţiei, circa 200 de angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj ar putea să îşi piardă locurile de muncă în cursul acestui an.

Toată lumea pare să fie de acord că schema de personal este cam mare, mai ales în raport cu posibilităţile financiare, o lege nouă obligând acum la reduceri de personal, o măsură de care şefii Direcţiei s-au ferit cât au putut. Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, declară că o lege intrată în vigoare săptămâna aceasta, cea a responsabilităţii bugetar fiscale, îl obligă pe ordonatorul de credite să ajusteze numărul salariaţilor cu cel al fondurilor disponibile. Preoteasa afirmă că ordonatorul de credite este obligat să se încadreze în standardele de costuri, în cazul de faţă preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, fiind cel care, în cele din urmă va decide în privinţa măsurilor ce vor fi luate.

„Iniţial am crezut că este vorba de vreo 4-500 de angajaţi, dar după ce am făcut nişte calcule pe hârtie pot să spun că există posibilitatea ca vreo 200, poate 200 şi un pic, dintre angajaţii Direcţiei să îşi piardă locurile de muncă în perioada următoare. Această lege nouă nu îţi lasă practic nicio portiţă, iar preşedintele Consiliului Judeţean va fi obligat ca în lipsa unor resurse financiare suplimentare să ia o asemenea hotărâre, în calitate de ordonator principal de credite. Cifra de 200 nu este definitivă, poate fi şi mai mică, este doar o variantă de lucru, o primă variantă, dar cu certitudine pot să spun că nu cred că nu vom avea parte de reduceri de personal la situaţia în care ne aflăm”, declară Preoteasa.
Liderul sindical Cristi Aldescu, declară că el nu ştie decât de la jurnalişti despre declaraţiile făcute de Preoteasa. El afirmă că nimeni nu l-a chemat la negocieri nici pe el nici pe alţi reprezentanţi ai angajaţilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj. Aldescu este de părere că reducerile de personal ar trebui să înceapă cu angajaţii din aparatul birocratic aflat în subordinea lui Preoteasa. Vestea posibilelor reduceri de personal vine la o săptămână după mitingurile organizate în centrul oraşului de subordonaţii lui Preoteasa, nemulţumiţi de salariile mici pe care au ajuns să le aibă. Aceştia au pierdut toate sporurile posibile şi s-au trezit în situaţia de a încasa lunar doar câteva sute de lei, singura lor soluţie rămânând procesele şi eventuale hotărâri judecătoreşti prin care să li se facă dreptate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here