Demisie după scandalul Salubris

2169

Mariana Dumitrașcu, administratorul Salubris Gilort, și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al PSD Gorj. Asta după ce fostul viceprimar din Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru, a acuzat că „mafia PSD” face jocurile unei firme din București care a intrat serios pe piața colectării și transportului de deșeuri în județul Gorj.
Dumitrașcu susține că nu este implicată în această afacere și că nu vrea să pună pe butuci societatea din Cărbunești. „M-am supărat foarte tare când am văzut că am devenit minge de ping-pong și domnul Fugaru m-a blamat mereu, că mafia PSD face și drege. Cu onoare, pe 3 decembrie, m-am dus și mi-am depus demisia din funcția de vicepreședinte al PSD Gorj. Am gândit că e bine să-mi văd de treaba mea, să nu intru în mocirla asta, pentru că nici pe departe nu este adevărat. Eu nu am interes să distrug această firmă, nu mă folosește nimeni, nu m-a chemat nimeni să-mi spună ce se întâmplă cu noi. Am avut o perioadă de 4-5 luni de agonie”, a declarat Mariana Dumitrașcu, la Radio Infinit.
De la 1 ianuarie 2020, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Târgu-Cărbunești rămâne fără obiect de activitate. „Lucrurile au început de undeva din vară, când pe piață a intrat o altă firmă concurentă. La vremea respectivă, eu am avut foarte multe comune, vreo 22, și am privit atunci lucrurile ca pe un mare ajutor. Era prea mare fluxul, au mai preluat ei din sarcini. Dar lucrurile au luat-o într-o direcție în care eu sunt blamată că fac jocurile cuiva. Nu, vă spun public, nu fac jocurile nimănui. Cred cu prisosință că mi-am făcut treaba la Salubris. La ora respectivă, Salubris are o cifră de afaceri de 45 de miliarde de lei vechi, este pe profit la sfârșitul lunii noiembrie, undeva la 220 de milioane de lei vechi. M-am dus la șefii mei, le-am spus că aici lucrăm cu oameni, nu cu pietre, mi s-a dat de înțeles că se pot rezolva lucrurile, cum și în ce mod, nimeni nu mi-a spus niciodată”, a mai spus Dumitrașcu, fostul primar din Berlești.
Cei 50 de angajați ai societății au primit preavizele de concediere, dar acestea au fost anulate, pentru că societatea nu a respectat procedurile impuse în cazul concedierilor colective. În Gorj a intrat pe piață firma Supercom București, deținută de un fost senator PSD.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here