Dana Guran nu se sfieşte să cânte la nunţi

522
dana guran-tinere talenteDana Guran este din Băleşti şi cântă muzică populară încă de la grădiniţă. Ea a studiat şi pianul încă din clasa a II-a. Acum, nu vrea decât să fie cât mai bună în muzica populară gorjenească şi să ridice invitaţii la dans la nunţile pe care le onorează. Încă din clasa a II-a, Dana Guran a călcat pragul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. S-a înscris la canto popular la clasa profesoarei Camelia Argint, iar acum a trecut în anul secund de perfecţionare în arta muzicii populare. De asemenea, la cei 17 ani ai săi, tânăra a studiat vreme de cinci ani pianul. „Cânt de când mă ştiu. La toate serbările de la grădiniţă aveam câte un cântecel de interpretat”, ne-a declarat adolescenta. Printre premiile pe care le-a obţinut Dana, se numără şi locul al III-lea la concursul naţional „Dobroge mândră grădină” şi locul al II-lea, anul acesta, la Festivalul de folclor şi tinere talente de la Rovinari.

„Înainte de orice concurs sau festival spun o rugăciune. Simt eu că asta îmi aduce noroc”, a completat aceasta. Ea ne-a mărturisit că şi tatăl şi unchiul ei au studiat la Şcoala Populară de Artă taragotul, însă n-au profesat.

Vreau un serviciu de birou
Deşi muzica ocupă primul loc în viaţa sa, Dana Guran îşi doreşte să studieze Relaţii Internaţionale, asta pentru a avea un serviciu respectabil, de birou, şi bani de care să dispună pentru a merge la festivaluri şi concursuri muzicale. „Obişnuiesc să cânt pe la nunţi şi nu îmi este ruşine. Ştiu că înainte de a ajunge pe scenă trebuie să ai bani”, a adăugat tânăra. De asemenea, aceasta ar vrea să studieze în paralel şi Conservatorul.
Fire independentă, Dana îşi ascultă întâi inima şi raţiunea proprie, şi nu părerile altora, fie ei şi părinţi. „Cred cu tărie în autosugestie. De felul meu sunt optimisti şi îmi spun că trebuie să am noroc, şi chiar lucrurile se petrec după voia mea”, a încheiat adolescenta.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here