Daciana Sârbu pledează împotriva violenţei femeiilor

346
daciana sarbuSăptămâna trecută a fost una deosebit de încărcată pentru europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia deputatului PSD de Gorj, Victor Ponta. Astfel, Daciana a vorbit în plenul Parlamentului European despre violenţa asupra femeilor, solicitând UE să se implice mult mai activ în combaterea acestui fenomen. “Nu ştiu cât de cunoscut este acest fapt, dar la 25 noiembrie ONU marcheaza în fiecare an Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor.

De asemenea, în aceeaşi zi am primit o veste bună: CNA a decis mutarea după ora 20:00 a spoturilor AdePlast, în urma sesizării mele”, scrie eurodeputata pe blogul personal.

Aceasta mai menţionează o serie de “definiţii” despre violenţa asupra femeii. “Violenţa împotriva femeii este una dintre cele mai perfide încălcări ale drepturilor omului, fiind prezentă în toate societăţile lumii. Ucide mai multe femei decât cancerul. Afectează o treime din femeile din întreaga lume. Estimările ONU arată că abuzurile nu numai că persistă, dar sunt în creştere. Din păcate, de cele mai multe ori, aceste fapte nu sunt cunoscute sau sunt, pur şi simplu, trecute cu vederea”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here