„Da’Las… nostalgia” a intrat în finala Festivalului „Toamnă la Voroneţ”

1006
bacioCineastul gorjean Dumtiru Călugăru, alături de tânărul regizor şi artist Mihai Vulpe, şi-au dat mâna pentru realizarea filmului „Da’Las… nostalgia”, film care a intrat în finala Festivalului Internaţional de Film „Toamnă la Voroneţ”. Scurtmetrajul a fost filmat în 6 ore şi are o durată de 9 minute şi jumătate. „Toamnă la Voroneţ” a început pe data de 11 octombrie şi se încheie astăzi, la orele 17, când va fi marea finală, iar filmul gorjenilor a rămas în cursă alături de alte 34.

„Filmul a fost prezentat al doilea din concurs şi ne-am bucurat când am văzut că nici nu se terminase şi lumea deja începuse să aplaude”, ne-a declarat Mihai Vulpe. Acestuia i-a fost strânsă mâna de regizori importanţi prezenţi la Gura Humorului, locul unde se ţine festivalul. „E o bucurie că am ajuns până aici. Titlul, care este un joc de cuvinte, a fost ales de colaboratorul meu, Dumitru Călugăru”, a completat artistul cunoscut sub numele de scenă Bacio.

Gorjenii se vor întoarce în judeţ mâine cu un autocar. Ei au fost cazaţi la un hotel excelent şi au fost mulţumiţi de condiţiile oferite. Cel mai mult i-a impresionat lumea primitoare din nordul ţării, precum şi locurile frumoase în care au păşit. De asemenea, pe plac le-a fost şi mâncarea tradiţional moldovenească.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here