Cursuri pentru gorjenii care vor să își facă Puncte Gastronomice Locale! Gratuit!

1163

Gorjenii care intenționează anul acesta să își deschidă un punct gastronomic local, în propria gospodărie, au posibilitatea să participe de luni la cursuri gratuite, care să îi ajute să înțeleagă mai bine cum funcționează un astfel de PGL și care e documentația necesară pentru înființarea acestuia.
Cursurile se vor ține la Novaci, chiar la primul Punct Gastronomic Local deschis în Gorj, cel al băciței Mărioara Băbu. Aceasta a transmis pe rețelele de socializare că oricine dorește poate să participe gratuit la aceste cursuri. „Agenția Națională a Zonei Montane prin reprezentanții din teritoriu – Centrul de Centrul Dezvoltare Montană Vaideeni, Oficiul-Dezvoltare Montană Tismana, organizează cu titlul gratuit cursuri destinate persoanelor care doresc înființarea Punctelor Gastronomice Locale. Aceste cursuri se desfășoară în incinta PGL-ului Acasa la Stâna Ștefanu Punct Gastronomic Local prin împărtășirea practică de experiență gastronomică. Vom avea alături de noi reprezentanți ai D.S.V.S.A Gorj, D.A.J. Gorj și Primăria Orașului Novaci. Vă invităm să fiți alături de noi la aceste cursuri, luni, 5 Februarie, ora 11:00, pentru a ne uni în promovarea tradițiilor Gastronomice Românești și promovarea zonei”, a transmis băcița Mărioara Băbu.
Gelu Ionescu

Băcița Mărioara Băbu, gazda cursurilor
Aceste cursuri se vor ține chiar acasă la celebra băciță Mărioara Băbu. Amintim faptul că, în 2022, băcița Mărioara Băbu, care se ocupă de Stâna Ștefanu de pe Transalpina, un loc de popas binecunoscut la nivelul întregii țări, a fost una dintre laureatele Galei „Tezaure Umane Vii” organizată de Ministerul Culturii. Băcița Mărioara Băbu a primit această distincție onorifică pentru alimentație și tehnici de pregătire alimentară, renumit în acest sens fiind ,,Tocanul de oaie”, nelipsit de la Stâna Ștefanu de pe Transalpina sau de la Punctul Gastronomic Local „Acasă la Stâna Ștefanu” din Novaci. De asemenea, băcița Mărioara Băbu se poate mândri și cu alte produse montane și tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii. Titlul de ,,Tezaur Uman Viu” este viager, personal și netransmisibil și se acordă pentru România de către Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial. De altfel, acest titlu se acordă celor care, prin activitatea lor, transmit în formă și cu mijloace tradiționale nealterate, un element de patrimoniu cultural imaterial, contribuind astfel la perpetuarea acestuia în forma sa inițială.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here