Cum schimbăm aspectul living-ului?

400
livingLiving-ul, sau sufrageria, după denumirea tradiţională, este locul din casă unde ne petrecem cel mai mult timp, de aceea ne dorim să arate cât mai plăcut şi îmbietor.

Dacă aţi început să vă plictisiţi de felul în care arată acum living-ul dumneavoastră, dar nu sunteţi dispuşi la cheltuieli mari în această perioadă, specialiştii în design interior au câteva sfaturi pentru a redecora sufrageria fără a face o gaură însemnată în buget. Iată ce ne recomandă aceştia:
1.În primul rând, schimbaţi schema de culori a spaţiului! O schimbare destul de drastică, dar care nu necesită prea mari cheltuieli, dacă faceţi singuri operaţiunea. Alegeţi o schemă nouă de culori şi începeţi schimbarea. Combinaţi două sau trei culori pentru un aspect îndrăzneţ, zugrăviţi un perete într-o culoare diferită faţă de ceilalţi, sau folosiţi culori închise pentru a accentua anumite porţiuni ale camerei.
2.Folosiţi verdele plantelor! Plantele aduc nu numai culoare unei camere, dar şi viaţă, creând un aspect clasic şi plăcut. Puteţi fie poziţiona plantele în colţul luminat al camerei, fie în colţul întunecat, cu condiţia să suspendaţi deasupra lor o lampă. Aceasta va permite nu numai ca plantele să primească lumina necesară, dar va crea şi un aranjament interesant.
3.Extindeti spatiul! Dacă vă doriţi un living mai spaţios, nu este nevoie să vă cumpăraţi un alt apartament. Puteţi crea impresia de spaţiu plasând câteva oglinzi pe unul dintre pereţi.
4.Acoperiţi podeaua! Există numeroase variante de a schimba aspectul unei camere, de la parchet, linoleum sau diverse covoare şi carpete colorate. În funcţie de bugetul disponibil, puteţi alege una dintre aceste variante pentru a da culoare şi viaţă spaţiului.
5.Creaţi-vă propria artă! Una dintre cele mai ieftine metode de a decora o cameră este să folosiţi creaţii artistice şi piese decorative pe care le-aţi făcut singuri. Chiar dacă nu vor ajunge în vreun muzeu de artă, vă vor permite să vă puneţi amprenta personală asupra spaţiului în care locuiţi. Este cât se poate de uşor să faceţi un colaj de fotografii, de frunze sau de flori uscate pe care să-l înrămaţi.
6.Schimbaţi tapiţeria! Dacă schimbarea mobilierului poate fi costisitoare, retapiţarea fotoliilor, canapelelor sau a scaunelor poate fi făcută cu bani mult mai puţini. Pentru o variantă şi mai ieftină, puteţi să folosiţi cuverturi, şaluri şi pernuţe colorate în cazul canapelelor şi fotoliilor. Veţi fi uimiţi cât de mult pot schimba atmosfera.
Pentru a vă putea bucura de un living în care să vă simţiţi cu adevărat confortamil, pe lângă sfaturile specialiştilor, urmaţi-vă întotdeauna instinctul când vine vorba de reamenajarea acestei încăperi!
Selecţie realizată de Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here