Cum să protejăm tenul de factorii care-l agresează: Consumul apei, dar și demachierea mențin pielea tânără și sănătoasă

842

În ultimii ani, se discută intens și aprins despre efectele pe care le are poluarea, mai ales cea din orașele mari, asupra organismului și, implicit, asupra pielii.

Suntem într-o permanentă căutare de soluții pentru a atenua ridurile, pentru a estompa acele imperfecțiuni vizibile și deranjante, pentru a-l face să arate cât mai bine, pe o perioadă cât mai lungă de timp. Ce facem însă cu poluarea urbană, tot mai ridicată în marile orașe și cu un impact tot mai evident asupra sănătății și, deci, și asupra pielii?
Una dintre consecințele directe ale poluării asupra pielii este îmbătrânirea prematură a acesteia. Din păcate, tot mai mulți dermatologi aderă la ideea conform căreia, în medie, într-un procent covârșitor, de 80%, cele mai evidente semne de îmbătrânire sunt cauzate de expunerea pielii la mono și dioxid de carbon, precum și la alte particule poluante din aer. Îmbătrânirea care vine odată cu vârsta sau care are la bază argumente genetice ar reprezenta doar 20%.
Poluarea distruge bariera naturală de protecție a pielii, prin urmare: apar ridurile premature; pielea își pierde elasticitatea; se accentuează petele pigmentare cauzate, în principal, de expunerea la ore nepotrivite, la soare; apar iritații; pielea se usucă.

Sfaturi pentru un ten impecabil
1.În fiecare dimineață și seară, demachiază tenul temeinic. Este un pas extrem de important pentru sănătatea pielii.
2. Combate efectele poluării cu un scut de protecție – o gamă de îngrijire pe bază de argilă naturală provenită din Munții Piatra Craiului. Aceasta s-a dovedit a avea proprietăți detoxifiante și mineralizante, datorită combinației a peste 20 de minerale naturale: Fier, Potasiu, Sodiu, Calciu, Galiu, Nichel, Magneziu, Mangan, Cupru, Sulf, Siliciu, Aluminiu, Fosfor și Titan.
3. Nu uita de crema de protecție solară!
4. Evită, pe cât posibil, expunerea tenului la orele de vârf și hidratează-te.
Apa este un aliat important atunci când vrei să eviți, pe cât posibil, apariția ridurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here