Cum reparăm efectele negative ale soarelui

585
fata bronzataBronz de invidiat, strălucire în priviri, formă maximă, iată câteva dintre efectele benefice ale vacanţei estivale, care tocmai a trecut. Pe lângă ele însă, există câteva detalii pe care adesea le neglijăm, dar care, scăpate de sub control, pot ştirbi din frumuseţea pe care soarele verii ne-a dăruit-o.
Cum ştergem aşadar efectele negative pe care soarele le are asupra organismului pentru a ne bucura de frumuseţea unui bronz de lungă durată?
Odată cu terminarea concediului este absolut necesar să vă fixaţi un program de reechilibrare a întregului organism care a fost supus efectelor nocive ale razelor solare. Trei elemente trebuie avute în mod special în vedere: refacerea părului, hidrata-rea pielii, corectarea micilor imperfecţiuni produse de soare.

Tratament intensiv pentru refacerea frumuseţii părului
La fel ca şi pielea, părul este supus, pe timpul verii, acţiunii nocive a razelor ultraviolete. Dacă epiderma se reface în timp, părul nu se regenerează.
Soarele distruge cuticulele şi de aceea părul îşi pierde aspectul strălucitor şi, mai ales, este expus direct factorilor nocivi, prin distrugerea barierei protectoare. Keratina, inima firului de păr, este expusă direct agresiunilor mediului exterior şi de aceea părul devine casant. Efectele negative ale soarelui sunt, de cele mai multe ori, ireparabile dacă nu acţionaţi la timp.
Ce este de făcut? Apelaţi la un program de îngrijire intensivă:
Alegeţi un şampon pe bază de ceramidă, bogată în lipide naturale care ajută la fortificarea firului de păr;
Folosiţi din abundenţă produse de îngrijire a părului pe bază de shea sau de şofran;
Folosiţi regulat un ser pe bază de silicon pentru a ameliora aspectul vârfurilor despicate (ţineţi cont de faptul că, în realitate, vârfurile despicate nu pot fi niciodată reparate, decât prin tăiere);
Apelaţi şi la suplimente nutritive: vitamina B (împotriva căderii părului), ulei de limba mielului, fier (pentru îmbunătăţirea masei capilare).
R.Cristina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here