Craiova, fără viitor european? Trupa din Bănie stă la mâna lui Hagi

597

Universitatea Craiova ,,a respectat” scenariul ultimelor confruntări cu Viitorul. A condus, dar şi-a pierdut capul pe parcursul meciului, iar erorile defensive şi ratările au contat decisiv în lupta pentru podium. Ivan Martic a deschis scorul în minutul 15, după o acţiune personală pornită de la o pasă a lui Fedele. ,,Ştiinţa”, echipa pozitivă şi agresivă din primul act, a cedat deliberat posesia în partea a doua, iar deznodământul a fost unul trist pentru olteni. Mihăilă şi-a dat autogol în minutul 70, iar peste numai două minute Tiago Ferreira a fost eliminat după ce l-a atacat, fără motiv, cu talpa pe portarul Valentin Cojocaru. Ineficacitatea Craiovei a fost sinonimă cu acţiunile lui Carlos Fortes, o achiziţie care până acum se dovedeşte neinspirată. Denis Drăguş a adus victoria oaspeţilor, a patra consecutivă în meciurile cu Craiova, în prelungiri, în urma unui contraatac (`90+3). Trupa lui Gheorghe Hagi a terminat pe podium, iar Universitatea stă la mâna ,,Regelui” pentru o nouă apariţie în Europa. Dacă ,,marinarii” nu câştigă Cupa României, alb-albaştrii au un sezon total ratat.

Oltenii, fanii Viitorului
După ce au mâncat bătaie după bătaie, doljenii ţin acum cu Viitorul în finala Cupei. Corneliu Papură a declarat că Universitatea a avut şi ghinion, dar gesturi ca ale lui Tiago nu se fac. ,,Până în minutul 70 am reuşit să ducem un ritm bun de joc şi să fim superiori adversarului. Apoi a venit un gest care nu se face, mai ales la un meci de o asemenea miză. Era destul de complicat să întoarcem şi mai ales că şansa nu ne-a surâs. Nici în semifinale, nici la 1-0, iar acum ne-am dat autogol”, a spus antrenorul Ştiinţei. ,,Nu putem să-i reproşăm nimic lui Mihăilă (n.r cel care şi-a marcat un autogol). Suntem dezamăgiţi şi sper ca la anul să luăm pas cu pas totul şi să ne câştigăm meciurile. Da, vom ţine cu Viitorul, cred că voi avea şi emoţii la finală. Nu ştim unde am greşit, dar din minutul 50 ei ne-au dominat astăzi. Nu ne vine să credem, dar ce putem face”, a spus mijlocaşul Alex Mateiu, declarat de fanii proprii cel mai bun jucător al Craiovei din acest sezon. ,,Rezultatul e nemeritat. Am controlat jocul până în minutul 70. Jucătorii au avut o atitudine pozitivă. Am stat bine în apărare. Eliminarea și autogolul, oricât ai fi de puternic, tot cazi. Suntem dezamăgiți de actuala situație și ne dorim să îndreptăm lucrurile pentru următorul sezon. E clar că au fost niște momente pe care le-am gestionat prost. Echipa s-a bazat pe 8-9 jucători care au dus greul la toate meciurile. Când au intervenit accidentările, suspendările și oboseala, rezervele nu și-au făcut treaba. Sunt jucători care ne-au dezamăgit, Nuno Rocha, Meza Colli spre exemplu. Deciziile îi aparțin lui Mihai Rotaru. Dacă dânsul a stabilit ca Papură să fie antrenor și anul viitor, îl sprijinim”, a declarat şi preşedintele Universităţii, Sorin Cârţu. Finala Cupei dintre Astra şi Viitorul se joacă sâmbătă, 25 mai, de la ora 20.00.
Universitatea Craiova – Viitorul Constanţa: 1-2 (1-0)
Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka, Ferreira, Bancu – Mateiu, Fedele (’76, Donkor), Cicâldău – Bărbuț, Cristea (’46, Fortes), Mihăilă (’87, Baicu). Antrenor: Corneliu Papură.
Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri, T. Băluță (’65, Artean), Vînă (’57, Tîrcoveanu) – I. Hagi, Rivaldinho (’82, Mladen), Drăguș. Antrenor: Gică Hagi.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here