Copiii talentaţi ai Gorjului – Florina Niţulescu, o premiantă care reprezintă cu succes oraşul lui Brâncuşi

471
florina nitulescuLa doar 16 ani, târgujianca Florina Niţulescu face muzică uşoară şi studiază chitara la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, sub îndrumarea profesorilor Laurenţiu Pănoiu şi Ionuţ Popescu. „Îmi amintesc că eram în clasa a IV-a când Laurenţiu Pănoiu a venit prin clase să caute elevi cu potenţial vocal pentru a forma o clasă de muzică uşoară, pe care să o coordoneze”, ne-a declarat tânăra. Elevă în clasa a X-a, ea nu şi-ar putea imagina viaţa fără muzică, şi vrea ca după terminarea studiilor liceale să scoată un album solo. În prezent, alături de fratele său, în vârstă de 14 ani, Florina vrea să scoată nişte piese, ale căror texte să fie sub semnătura ei, iar de partea instrumentală să se ocupe propriul frate.

Prima piesă pe care adolescenta a cântat-o la Palatul Copiilor a fost „Eu voi cânta” a solistei Ana Maria, iar, în prezent, repertoriul său include piese internaţionale, precum sunt cele ale Laurei Pausini, şi româneşti, adoptând piesele artistei Nico sau ale Narcisei Suciu.
Îşi doreşte un Bichon
Numai pe parcursul lui 2009, Florina Niţulescu a luat numeroase premii, cum ar fi: premiu special „Mihai Constantinescu” de la Moreni, locul I la „Coloana Infinitului” de la Târgu-Jiu, locul II la Festivalul de Muzică Uşoară „Iulian Andreescu” de la Severin. Acestora li se mai adaugă şi cele aproximativ 50 de diplome pe care le are acasă, unele chiar şi de la concursuri internaţionale.
În ciuda faptului că a luat atâtea premii şi că se bucură de adolescenţa sa, împărţindu-se între şcoală, pasiunea pentru şi timpul liber petrecut cu prietenii în oraş sau pe Messenger, Florina adoră şi animalele. Din păcate, părinţii nu i-au permis să aibă un căţel sugerând că nu ar avea grijă de el cum trebuie, însă ea continuă să îşi dorească un Bichon.
De altfel, un alt plan pe care îl îndeplineşte lunar, este acela de a ieşi cu colegele de clasă, care îi sunt şi prietene, la teatru sau la o ieşire într-o excursie, departe de agitaţia oraşului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here