Copiii premianţi ai Gorjului – Cristina Şerban a ales să se implice în problemele mediului

494

cristina serbanÎncă de la vârsta de nouă ani s-a implicat în problemele mediului, fiind marea sa pasiune. Cristina Şerban s-a înscris la clasa de protecţia mediului de la Palatul Copiilor Târgu Jiu încântată fiind de ceea ce desfăşura…

acolo o colegă de şcoală. Cristina Şerban are 11 ani, este târgujiancă şi este elevă în clasa a V-a. De doi ani încoace, s-a înscris la clasele de pictură şi de protecţia mediului din cadrul Palatului Copiilor. Aceasta a participat la numeroase concursuri interjudeţene la domeniile mai sus menţionate. Ea a făcut şi gimnastică, însă a renunţat, înclinându-se mai mult spre partea artistică. „M-am înscris la clasa de mediu deoarece o colegă de şcoală frecventa acele cursuri. Am fost impresionată de activităţile în care ea se implica acolo” , ne-a declarat Cristina.Fata va continua să urmeze cursurile de pictură şi de protecţia mediului până în clasa a VIII-a, urmând să continue cu un profil liceal în ştiinţele naturii, iar mai apoi, să-şi facă o meserie în ingineria mediului. „Nu mă văd cu un viitor în sport. Vreau să mă implic în continuare în problemele mediului, să-mi fac o profesie în acest domeniu, însă nu voi da nici pictura la o parte. Voi picta doar pentru mine”, a completat aceasta.

Fire energică şi ambiţioasă
Cristina se descrie ca fiind o fire blândă, însă ambiţioasă şi energică. „Mereu îmi doresc să fac totul perfect. Sufăr când ceva nu-mi iese bine, dar ştiu că uneori nu le poti câştiga pe toate”, a adăugat aceasta. Ea este mulţumită de faptul că părinţii sunt de acord cu alegerile sale şi o lasă să-şi dezvolte în voie calităţile native.
De asemenea, fata se înţelege excelent cu profesoarele de la pictură şi de la mediu, respectiv Georgiana Brandt şi Cristina Ciolacu. Datorită învăţăturilor date de acesta, Cristina Şerban a obţinut premii importante la concursurile judeţene şi interjudeţene, în ecologie, dar şi în pictură. O amintire plăcută a acesteia este legată de participarea la o paradă a costumelor reciclabile, ce avea ca scop păstrarea ordinii şi curăţeniei în natură.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here