Consilierul PDL Biriboiu, împrumutat de USL, incompatibil

331

Consilierul local din Turceni, Ion Biriboiu, până de curând în tabăra democrat-liberalilor, acum social-democrat de frunte în localitate, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate(ANI) şi riscă să-şi piardă funcţia publică. Lui Biriboiu i se reproşează că ar fi contribuit la bunăstarea familiei prin împărţirea banului public în conturile societăţii soţiei sale.

Agenția Națională de Integritate a anunţat, ieri, faptul că Ion Biriboiu, consilier local la Turceni a fost găsit incompatibil. Astfel, într-un comunicat de presă, ANI explică sub ce modalitate Biriboiu a încălcat legea: “În urma evaluărilor demarate la data de 29.12.2010, s-au constatat că Ion Biriboiu s-a aflat, în perioada 19.06.2008 – 01.04.2011, în stare de incompatibilitate, întrucât, pe durata exercitării mandatului de consilier local, SC. CARMENADIS SRL, societate la care soția acestuia deține atât calitatea de asociat unic, cât și funcția de administrator din 2005, a încheiat două contracte de furnizare produse, în valoare totală de 142.575 lei, cu Spitalul Orășenesc Turceni. Spitalul este o instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local al Orașului Turceni, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi (2) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, a comunicat instituţia.

Din PDL, în PSD!
Inspectorii de integritate susţin că i-au adus la cunoştinţă lui Biriboiu acuzaţiile, încă din 2011. Conform legii, consilierul local este decăzut din funcţie pentru o perioadă de 3 ani. Ion Biriboiu deține funcția de consilier local în Turceni, din data de 19.06.2008, când a fost ales pe listele PDL. Recent a trecut în tabăra USL, mai exact la PSD. Ion Biriboiu a fost şi viceprimar la Turceni până în anul 2008. El a fost un susţinător de nădejde al fostului lider PDL Gorj, Ionel Manţog, acum aflat în puşcărie pentru a executa o pedeapsă de 5 ani. Manţog l-a angajat pe Biriboiu ca jurist la Complexul Energetic Turceni, pe vremea când companiile statului se aflau la picioarele lui. Imediat ce conducerea PDL din Gorj a fost preluată de senatorul Ion Ruşeţ, Biriboiu a rămas în afara partidului, motiv pentru care a ales tabăra PSD. Ion Biriboiu are posibilitatea să atace decizia ANI, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here