Concursul de epigramă ,,Glume la… Masa Tăcerii”, scos de pe agenda concursurilor de profil organizate în județul Gorj. Any Drăgoianu, câștigătoarea ultimei ediții

993

Anul acesta s-a desfășurat ultima ediție a concursului de epigrame ,,Glume la… Masa Tăcerii”, au anunțat reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj. Decizia a fost luată atât din cauza numărului mic de concurenți care s-au înscris anul acesta, cât și din cauza reducerii bugetului alocat concursului. De altfel, anul acesta a fost premiată doar câștigătoarea locului I, respectiv Any Drăgoianu, din Țânțăreni.

Potrivit CJCPCT Gorj, la concursul de epigramă rezervat concurenților din Oltenia, desfășurat sub titulatura ,,Glume la… Masa Tăcerii” au prezentat lucrări numai 5 concurenți. „Ținând cont de numărul redus de concurenți și de reducerea sumelor acordate de Asociația „Coloana Infinitului”, juriul local, alcătuit din Gabriel Roșianu, președinte, Nelu Vasile și Marian Dobreanu, au hotărât acordarea unui singur premiu, concurentului clasat pe locul I, respectiv Any Drăgoianu din Țânțăreni, Gorj, precum și ștergerea Concursului de epigramă ,,Glume la… Masa Tăcerii” din agenda concursurilor de epigramă organizate în județul Gorj. Any Drăgoianu este absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universităţii ,,Spiru Haret” Bucureşti, 2011. A debutat cu volumul de versuri „Prea sentimentală”, lansat în cadrul manifestărilor „Eminescu la Floreşti” din 15 ianuarie 2006. Any Drăgoianu este câștigătoarea a 135 de premii naționale şi internaţionale. Autoare a 35 de cărţi (proză scurtă, poezie, epigramă, literatură pentru copii, hai-ku), a şase volume colective, este cuprinsă în mai multe antologii de: poezie, epigramă, proză scurtă, literatură pentru copii şi aforism. Mai precizăm și că este membră a Uniunii Epigramiștilor din România şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, prim-vicepreședinte al Cenaclului Epigramiștilor Olteni. Cu epigrama cochetează din anul 2008, când a fost invitată să se alăture Cenaclului Epigramiștilor Olteni”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJCPCT Gorj. Concursul de epigrame „Glume…la Masa Tăcerii” era organizat în cadrul Festivalului de Umor „Ion Cănăvoiu”, ai cărui câștigători au fost anunțați duminică. Reamintim care sunt aceștia: Premiul I epigramă – Nicolae Bunduri din Brașov, Premiul I proză scurtă – Constantin Bidulescu din Ploiești, Premiul pentru cea mai bună carte de epigramă – Ion Moraru din Independența, Galați, Premiul I fabulă – Vasile Larco din Iași, Premiul I parodie – Vasilescu Petre Ioan Florin din Craiova, Premiul I caricatură – Codruț Duduman din Bacău, Premiul pentru cea mai bună carte umoristică – Traian Cosma din Iași, Premiul pentru poezie umoristică – Gârda Petru Ioan din Cluj Napoca. Juriul care a evaluat lucrările a fost format din următorii membrii: Ion Popescu Brădiceni, Spiridon Popescu, Marian Dobreanu, Gabi Roșianu. Președintele juriului a fost scriitorul Nicolae Dragoș.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here