Concurs cu zeci de copii, acasă la băcița Mărioara!

1277

Zeci de copii și-au arătat talentul la sfârșitul săptămânii trecute la un concurs organizat, în premieră pentru Gorj, la un punct gastronomic local.

Este vorba despre băcița Mărioara Băbu, care le-a fost gazdă copiilor care au interpretat la fluier, în special, diferite cântece ciobănești, locația nimerindu-se la fix cu tema concursului, Casa de Cultură din Novaci fiind indisponibilă în această perioadă din cauza lucrărilor de reabilitare. Și cum băcița este și Tezaur Uman Viu tocmai pentru promovarea patrimoniului cultural imaterial, organizarea unui astfel de concurs cu zeci de copii care provin la rândul lor din familii de ciobani a picat ca o mănușă pentru gazdă.
Competiția i-a avut ca organizatori pe publicistul Dorin Brozbă și pe prof. Elena Basarabă, iar sprijinul material a fost asigurat de omul de afaceri Sandu Iscrulescu, băcița Mărioara transmițându-le ieri mulțumiri tuturor pentru că au ales-o ca gazdă. „Alături de organizatori, de dl Dorin Brozba, dl Sandu Iscrulescu, dl Radu Popovici, dl Pompiliu Ciolacu, dna Emilia Drăgotoiu Nanu, dna Elena Basarabă și, nu în ultimul rând dl primar al orașului Novaci, Dumitru Leuștean, am trăit în această zi o mare satisfacție și emoții pentru aceste vlăstare care ne duc obiceiurile și tradițiile mai departe… A fost un sentiment de dragoste și recunoștință atât pentru acești copii minunați, cât și pentru cei care le îndrumă pașii spre lucruri minunate, și nu în ultimul rând pentru cei ce organizează astfel de evenimente”, a precizat Mărioara Băbu.
La rândul său, Dorin Brozbă, a avut numai cuvinte de laudă la adresa gazdei, mai ales că întreg concursul s-a desfășurat sub privirile turiștilor care i-au trecut băciței pragul în final de săptămână. „Ceea ce s-a întâmplat acasă la băcița Mărioara, nu poate fi dat uitării, atât de realizatorii și organizatorii experimentați, dar și de copiii noștri ,,ciobănași” care și-au dovedit măiestria în interpretarea cântecului neaoș, pastoral, atât prin glasul lor dulce, dar și prin forța fluierului sau a saxofonului, instrumentele binecunoscute ce reprezintă atât de bine creațiile de mare faimă ale păstoritului nostru milenar. Mulțumim pentru tot frumosul oferit nouă, privitorilor, fapt care nu putea fi posibil fără sprijinul generos al minunatei băcițe Mărioara Băbu, o mare iubitoare a copiilor și a folclorului de înaltă calitate. De asemenea, tot respectul și aprecierea noastră pentru vechiul și statornicul nostru prieten, domnul Sandu Iscrulescu, directorul general al Aninoasa-Tim, care ne-a sprijinit material și logistic în toată acțiunea noastră, pentru promovarea copiilor, aceste flori vii și delicate ale vieții”, a transmis și Dorin Brozbă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here