Comisia Internaţională „Brâncuşi” se reuneşte pentru „Poarta Sărutului”

161

Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a anunţat că Comisia de experţi care va studia situaţia restaurării componentei sculpturale „Poarta Sărutului” din cadrul Ansamblului „Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu se va reuni în perioada 15 – 18 februarie.

„Urmare a adoptării Memorandumului cu tema «Constituirea unei Comisii de experţi pentru studierea situaţiei restaurării componenţei sculpturale „Poarta Sărutului” din cadrul Ansamblului sculptural Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu», în şedinta Guvernului din data de 27 noiembrie 2013, Comisia prevăzută în Memorandum se constituie prin Decizia Primului Ministru nr. 480 din 4 decembrie 2013. Decizia Primului Ministru se concretizează în reuniunea Comisiei care începe la acest sfârşit de săptămână, aceasta având loc imediat după armonizarea cu agendele experţilor străini implicaţi în proiect”, se arată în comunicatul citat.

„Pe parcursul desfăşurării lucrărilor, Comisia va asculta punctele de vedere diferite ale tuturor celor care au calitatea de a se implica pe acest subiect. Vom avea şi o discuţie cu liderul contestatarilor formelor de restaurare, din Târgu-Jiu”, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here