Ciufrilă / Roșca, invincibile la Târgu-Jiu

473

Cuplul Raluca Ciufrilă / Ioana Loredana Roșca a câștigat și cel de-al doilea turneu profesionist de tenis de câmp ITF Pro Circuit organizat la baza Tenis Club Elite Târgu-Jiu. Dublul românesc s-a impus în fața perechii Ana Mihăilă (ROU) / Giulia Pairone (ITA) scor 6-4, 6-7 [10-5]. La simplu, sârboaica Milana Spremo a învins-o pe franțuzoaica Marine Partaud, scor 6-3, 7-5.

În perioada 27 iulie- 01 august s-a desfășurat la Târgu-Jiu cel de-al doilea turneu profesionist de tenis de câmp din seria ITF Pro Circit cu premii totale de 10.000 dolari.
Cap de serie numărul 2, dublul format din gorjeanca Raluca Ciufrilă și craioveanca Ioana Roșca s-a dovedit, din nou, imbatabil. Dacă în urmă cu o săptămână Ciufrilă și Roșca s-au impus în fața argentiniencelor Julieta Estable / Daniela Farfan 4-6, 7-6 [10-6] acum cele două au câștigat contra perechii Ana Mihăilă (ROU) / Giulia Pairone (ITA) scor 6-4, 6-7 [10-5].
„Suntem fericite! Suntem mândre de noi că am reușit să facem două victorii la rând și sperăm să o facem și pe a treia.”, a declarat Ciufrilă.
„Ne bucură faptul că e prima dată când jucăm împreună și am reușit să ne înțelegem așa de bine. Dedic acest trofeu tuturor oamenilor care mă sprijină zi de zi și care sunt alături de mine. Cele două finale au fost destul de intense, s-au decis în super tie-break. Pot să spun că astăzi am fost puțin mai relaxate, am condus de la bun început, prima finală a fost puțin mai grea, dar am reușit să terminăm de fiecare dată cu bine”, a completat Roșca.

Milana Spremo, învingătoare la simplu
O jucătoare din Serbia și-a adjudecat al doilea turneu de 10.000 dolari de la Târgu-Jiu. Milana Spremo, cap de serie numărul 8, a dispus în finală de franțuzoaica Marine Partaud, scor 6-3, 7-5.
Spremo (23 de ani) este la cel de-al patrulea titlu ITF din carieră. Sportiva din țara vecină a mai câștigat doar turnee de 10.000 de dolari, la San Severo (2010), Brcko (2013) și Nis (2015).
Cel mai bun loc în WTA Ranking pentru Milana a fost 457 în 2011.

Start în cel de-al treilea turneu
Tenisul profesionist continuă la Târgu Jiu ! Cel de-al treilea turneu de 10.000 dolari de la Târgu Jiu a început deja la terenurile bazei TC Elite cu calificările la simplu. Gorjeanca Raluca Ciufrilă, specialistă la dublu, s-a calificat în turul 2 unde va întâlni o altă sportivă din Târgu-Jiu, Mădălina Grigoriu, pregătită chiar de directorul turneului, Ștefan Pițian.
La simplu, ca și la turneul precedent, favorita numărul 1 este Nicoleta Cătălina Dascălu, locul 446 în WTA Ranking. Câștigătoarele primelor turnee sunt și ele pe tabloul principal. Ioana Loredana Roșca este cap de serie numărul 5, iar Milana Spremo este cap de serie numărul 7.
“Așa cum ne-am obținut finalele se dispută doar în 3 manșe, pentru noi spectatorii este foarte bine, avem un spectacol prelungit. Am avut o zi grea, cu vreme destul de urâtă, dar până la urmă am reușit să jucăm toate meciurile. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru săptămâna aceasta, a fost o a doua săptămână în care se adună oboseala și jucătoarelor și nouă, organizatorilor, vreau să felicităm copii de mingi care au fost la standarde mai ridicate și pe arbitrii finalei”, Ștefan Pițian, directorul turneului de la Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here