Ce pulovere purtăm în zilele răcoroase

407
puloverSezonul rece a început să-şi facă apariţia, deocamdată doar dimineaţa şi seara şi avem nevoie de vestimentaţii mai groase pentru a trece cu bine peste zilele răcoroase. Puloverele sunt articolele de îmbrăcăminte cele mai utilizate în această perioadă. Fie că sunt pe gât, în anchior sau tip bolero, făcute manual sau industrial, puloverele noului sezon ne încălzesc zilele prin culoare şi textură. Pentru sezonul 2009 – 2010 se poartă puloverele moi din lână, angora, mohair sau caşmir, în culorile toamnei, potenţate de nuanţe vii sau cu imprimeuri, spun designerii.

Imprimeurile cele mai căutate în acest sezon sunt cele cu dungi de tip marinar în combinaţie alb cu bleumarin sau roşu cu bleumarin, precum şi printurile florale.
Din punct de vedere al croiului, puloverele se pot împărţi în mai multe secţiuni în funcţie de gulere, mâneci, dacă sunt de tip jachetă, bolero sau bluză, lungime si lărgime.
Puloverele de tip jachetă
Puloverele de tip jachetă se poartă de obicei peste o altă bluză şi pot avea lungimi şi lăţimi variate. Cele mai scurte sunt bolerourile care se termină undeva sub sâni sau acoperă doar umerii, iar cele mai lungi pot fi până la glezne. Cele mai comune însă sunt cele care se termină în talie sau undeva deasupra genunchiului. Ele pot avea mânecile strâmte, evazate, gen fluture, cu mânecă lungă, scurtă sau trei sferturi.
în sezonul acesta se poartă foarte mult mâneca trei sferturi, indiferent de forma croiului.
Acest gen de pulovere se încheie de obicei cu nasturi, fermoar sau cordon. Din punct de vedere al gulerelor se poartă cele de tip şal, deoarece subliniază feminitatea doamnelor, în sezonul acesta punându-se foarte mult accent pe acest element.
Cristina R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here