Ce noutăţi aduce toamna în machiajul tău?

392
machiaj-1Septembrie aduce o atitudine provocatoare: albastru electric, violet pasional şi galben stelar pe pleoape, iar pe buze cel mai înfocat roşu. Prin rotaţie însă, nu toate deodată! Fardurile sezonului rece sunt pasionale şi înflăcărate, de parcă ar vrea să combată cenuşiul ce ne va cuprinde curând, odată cu prima ploaie de toamnă.

Machiajul în tonuri de albastru, reminiscenţă a anilor ’80, a reintrat în graţiile make-up artiştilor, după atâţia ani în care pleoapele albastre au reprezentat maxima dovadă a desuetului în modă, laolaltă cu coafura tip „sărmăluţe” sau „permanent oaie”. Alege tonuri deschise de bleu pentru machiajul de birou, iar pentru seară – turcoaz şi albastru electric. Nuanţele de albastru avantajează în mod deosebit ochii negri şi căprui. Pentru ochii albaştri sau verzi trasează un contur subţire al ochiului cu un dermatograf negru, ca să creezi un contrast.

Culoarea pentru pleoape fiind atât de tare, ai nevoie de un machiaj în nuanţe de nude – fond de ten cu acoperire perfectă, pudră matifiantă, fard de obraz în nuanţe discrete de piersică şi ruj cremos sau mat în nuanţa buzelor.
Violetul pasiunii
Fardurile violet te reînvaţă jocul seducţiei, spun specialiştii. Dacă în sezonul trecut turcoazul a deţinut supremaţia, a venit rândul violetului – de fapt orice nuanţă provine din spectrul de mov: lila, lavanda, indigo. Este o culoare foarte potrivită dacă ai ochii verzi, datorită complementarităţii culorilor. O altă culoare care scoate în evidenţă irisul verde este rozul, potrivit şi ochilor căprui. Tonurile pastelate de roz pot străluci în lumina zilei, în timp ce nuanţele tari de fucsia şi ciclam sunt rezervate machiajului de ocazie.
Galben de stele
Galbenul auriu este revelaţia sezonului în materie de farduri de ochi, în timp ce rujul roşu deţine supremaţia în lumea culorilor de buze. Tonurile strălucitoare de auriu şi bronz au un aer nobil şi te transformă într-o divă. Fardurile aurii şi oranj scot în evidenţă, în special, ochii albaştri.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here