Căsătorii mai multe sub Poarta Sărutului

410

casatoriiPoarta Sărutului din Parcul Central din Târgu-Jiu este simbolul iubirii pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să-şi unească destinele sub aceasta în noaptea dintre ani. Şi în acest an, ca o tradiţie de opt ani încoace, mai multe cupluri din Târgu-Jiu, judeţul Gorj şi nu numai vor spune „Da!” în noaptea de Revelion chiar sub opera lui Constantin Brâncuşi.

Cei care vor să spună „Da!” în noaptea dintre ani în faţa stării civile şi sub Poarta Sărutului au cale liberă la înscrieri. Deşi înscrierile oficiale se făceau de obicei mai aproape de perioada Crăciunului, la sediul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu s-au înregistrat deja 17 solicitări. „Anul trecut numărul cererilor pentru oficializarea căsătoriilor sub Poarta Sărutului a fost de 16, dar ne aşteptăm ca în acest an să avem cel puţin 20 de solicitări. Deja am primit şi câteva apeluri telefonice de la cetăţeni din ţară care au întrebat ce trebuie să facă în cazul căsătoriilor mixte, unul dintre parteneri nefiind de origine română”, a declarat Constantin Talabă, şeful DPCLEP Târgu-Jiu.

Taxele pentru căsătoriile oficiate la cumpăna dintre ani chiar de edilul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, sub Poarta Sărutului, au rămas aceleaşi. Astfel, doritorii trebuie să achite la casieria Primăriei o taxă de 400 de lei, iar depunerea actelor să se facă în intervalul 20-23 decembrie.

„Documentele necesare pentru oficierea acestor căsătorii sunt actele de identitate ale ambilor parteneri, certificatele de naştere, hotărârea de divorţ sau certificatul de deces în cazul persoanelor care nu sunt la prima căsătorie, timbru fiscal de 2 lei, precum şi dovada achitării taxei de 400 de lei. De asemenea, este nevoie ca cel puţin unul dintre parteneri să aibă domiciliul pe raza municipiului Târgu-Jiu”, a precizat Constantin Talabă.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here