Cartea săptămânii

543
mondenPentru cei pasionaţi de lectură în timpul liber, o nouă rubrică prinde viaţă în paginile „Gorjeanul”.
La fiecare început de săptămână, Alexandra Apostol ne va îndruma către cele mai interesante cărţi pe care le putem găsi în librăriile târgujiene.
Dragostea în vremea holerei
Autor: Gabriel Garcia Marquez

„…Trăiseră destul împreună ca să-şi dea seama că dragostea era dragoste oricând şi oriunde, dar cu atât mai intensă cu cât se apropia de moarte”.
În tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza trăiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize… La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţa lui s-a sfârşit. Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri şi nu numai… (cele 622 de relaţii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. Aşa că, după 50 de ani, 9 luni şi 4 zile de despărţire, Florentino îşi reînnoieşte declaraţia de dragoste în faţa femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, şansa unui nou început?
Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase şi mai tragice poveşti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câstigător al Premiului Oscar şi al Globului de Aur.
Alexandra APOSTOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here