Cartea lui Constantin Retezeanu a ajuns în mâinile lui Sarkozy

814

ctin retezeanuCel care a condus vreme de 14 ani C.N.S.L.R Frăţia, filiala Gorj, Constantin Retezeanu a hotărât să continue activitatea de sindicalism prin cărţile sale. Astfel, el şi-a făcut debutul literar în decembrie 2008, cu volumul „Sindicalism, Justiţie, Societate”.
În cartea cu care Retezeanu şi-a făcut debutul literar, „Sindicalism, Justiţie, Societate”, se regăsec o parte din rezultatele muncii din activitatea sindicală. „Nu a trebuit să muncesc foarte mult, pentru că mi-a plăcut munca de sindicat. Dacă profesorul George Manoniu nu insista să o termin, cartea nu ieşea pe piaţă atât de repede”, ne-a declarat fostul preşedinte al C.S.L.R. Frăţia.

Deoarece îl admiră pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, Constantin Retezeanu a ales drept motto pentru cartea sa nişte propoziţii aparţinându-i conducătorului francez. Chiar volumul gorjeanului nostru a ajuns să fie citit de către Sarkozy, cartea fiindu-i înapoiată lui Retezeanu la o lună după trimiterea ei în Franţa. „Preşedintele Franţei mi-a înapoiat cartea, alături de o scrisoare de mulţumire”, a completat actualul director al Casei de Cultură a Sindicatelor Târgu Jiu.
Retezeanu oscilează în alegerea vacanţelor
În prezent, Constantin Retezeanu este în discuţii cu soţia sa, de profesie farmacistă, pentru alegerea destinaţiei de vacanţă. În discuţie intră zona Maramureşului sau mănăstirile din nordul Moldovei. Până la plecare, cei doi îşi amintesc de vacanţa din urmă cu trei ani pe care au petrecut-o în Egipt. „Am vizitat piramidele, Valea Regilor, şi chiar în acea perioadă fusese expusă mumia lui Tutankamon. A fost ceva de vis şi am realizat că în acele regiuni au fost nişte civilizaţii extraodinare”, ne-a mărturisit gorjeanul. Retezeanu este de părere că orice persoană care vizitează Egiptul, Israelul, Grecia şi Italia, se poate considera norocos căci, practic, a văzut întreaga lume şi culturile cele mai importante ale Terrei.
Până va mai edita o nouă carte, o continuare a primei, fostul sindicalist se mulţumeşte cu activitatea de la Casa de Cultură, activitate de care nu este deloc străin. „Scoaterea pe piaţă a următoarei cărţi depinde numai de fondurile pe care le voi obţine pentru publicarea acesteia”, a încheiat Constantin Retezeanu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here