Carmen Panduriţa e îndrăgostită de muzică şi de iepuraşi

572
pandurita carmenCarmen Panduriţa are 14 ani, este din localitatea Glogova, reprezintă Gorjul la festivalurile şi concursurile de folclor, însă melodiile sale sunt aproape în totalitate mehedinţene. Elevă a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, la clasa de canto popular a Emiliei Dragotoiu-Nanu, Carmen Panduriţa încearcă să împace atât şcoala, muzica, treburile gospodăreşti pe care le face alături de mama sa, cât şi studiile de pian. Tânăra locuieşte în localitatea Glogova, iar dragostea pentru Nina Predescu, interpretă de origini mehedinţene şi faptul că a cunoscut-o pe aceasta, au făcut-o pe Carmen să iubească mult cântecele cunoscutei interprete. „I-am recomandat, dacă tot reprezintă zona Gorjului în toate spectacolele, să se canalizeze spre muzica specifică acestui judeţ. O s-o pun să lucreze cu mai multe piese de Gorj, să văd cât de bine se descurcă”, ne-a declarat profesoara de canto a adolescentei.

Tânăra a obţinut la Festivalul de muzică populară „Ponoare, Ponoare” din acest an, Premiul Tinereţii, fiind cea mai tânără concurentă a festivalului.
Iubeşte florile şi iepuraşii
Deoarece la Glogova, părinţii tinerei au o adevărată gospodărie cu animale şi curte cu grădină, adolescenta mai este solicitată uneori de către mamă la ajutorul în treburile gospodăreşti. Carmen Panduriţa iubeşte florile, pe care le udă şi stă lângă mama sa când le palntează, iar singurele animăluţe de care are grijă sunt iepuraşii. Tânăra are opt nebunatici, fiecare având câte un nume, răspund prezenţi la strigările fetei, atunci când se apropie ora mesei.
Părinţii i-au impus acesteia să pună pe primul loc învăţătură, şcoala, şi, mai apoi, pasiunea pentru muzica populară. Mama îşi doreşte ca fiica sa să urmeze o facultate, iar muzica să rămână pasiune. De asemenea, tot părinţii au îndreptat-o pe Carmen spre studiile de pian. Astfel, ea face pian de un an şi canto popular de doi ani.
Înainte de a se apuca de pian, adolescenta a cochetat cu studiile la vioară, însă răpindu-i prea mult timp, s-a îndreptat către pian. Şi pentru că ţine cont de părerile mamei, care doreşte ca fiica sa să aibă cât mai multe specializări, Carmen Panduriţa respectă mereu sfaturile părinţilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here