Buchetul de mireasă

497
buchetul de mireasaDacă momentul cel mare se apropie şi încă nu te-ai hotărât cum să-ţi faci buchetul de mireasă, am selectat câteva modele pentru a te inspira în alegerea pe care trebuie să o faci. Semnificaţia buchetului de nuntă provine din Roma Antică, unde atât mirele cât şi mireasa purtau câte un buchet de flori pentru intrarea cu bine în căsnicie şi alungarea spiritelor rele.

În Anglia există superstiţia conform căreia dacă iei ceva ce îi aparţine miresei îţi va aduce noroc. De aici, a pornit tradiţia cu aruncatul buchetului.

Buchetul se aruncă după servirea tortului la restaurant, iar superstiţia spune că cea care îl prinde se va căsători prima şi va avea noroc.
Buchetul miresei, conform tradiţiei, este achiziţionat de naşă care se sfătuieşte cu mireasa în selectarea buchetului.
Atunci când îţi alegi buchetul de nuntă trebuie să ţii cont de personalitatea ta, de tematica nunţii şi de potrivirea acestuia cu rochia de mireasă.
Buchetele se clasifică în funcţie de forma, culoarea şi tipurile de flori folosite.
După formă, ele pot fi rotunde, acestea fiind cel mai des întâlnite şi sunt alcătuite din flori bogate în petale, buchete de tip cascadă în care florile se revarsă, legate de mână sau în coşuleţ.
În realizarea unui buchet poţi utiliza diferite flori, începând de la trandafiri până la floarea soarelui sau flori de câmp, combinate sau separat, în funcţie de gusturile fiecăruia şi tematica nunţii. Din punct de vedere cromatic, buchetul trebuie să fie asortat cu rochia şi cu celelalte aranjamente florale. Aveţi grijă să vă achiziţionaţi buchetul în dimineaţa nunţii pentru ca florile să rămână în stare bună.
Cristina R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here