Aur la Maraton Tineret – Claudiu Surlea, un campion atlet care adună medalii

486
img085Claudiu Surlea este un atlet în vârstă de 20 de ani care tocmai a fost medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Maraton la Tineret. Competiţia s-a desfăşurat la Bucureşti pe data de 18 octombrie.

Acesta a alergat pe o distanţă de 40,195 km în numai două ore şi 41 de minute. Aceeaşi medalie la acelaşi concurs, tânărul a obţinut-o şi anul trecut. De asemenea, tot anul trecut, el a luat bronzul la Campionatul Naţional de Tineret la 10.000 m. Şi bucuriile pentru tânărul atlet nu s-au oprit aici. Claudiu a ocupat cu echipa României poziţia a VI-a la 10.000 m în cadrul „Grand Prix”, competiţie desfăşurată în Grecia.

Elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Forestier din Târgu-Jiu, gorjeanul este antrenat de doi ani încoace de Mircea Zorilă, profesor în cadrul Clubului Sportiv Pandurii Târgu-Jiu. Programul lui Claudiu Surlea nu este unul deloc uşor. Ore întregi de antrenament, prea puţine zile libere, fără vacanţe sau concedii; dar, după părerea antrenorului său, merită efortul.
Acum, băiatul şi-ar dori să-şi găsească un post de mecanic, specializare pentru care are şi studii, pentru a-şi întreţine părinţii şi a se întreţine pe sine, însă banii sunt insuficienţi pentru a se întreţine singur. Clubul în care activează îl recompensează financiar după fiecare competiţie.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here