Atenţie ce pâine cumpăraţi

474

paine 2Peste 200 de kilograme de pâine care prezentau diferite nereguli au fost depistate de către comisarii pentru protecţia consumatorilor, la vânzare, în diferite magazine din judeţ.

De asemenea, o altă mare problemă este modul în care sunt comercializate aceste produse, vânzătorii neavând echipament corespunzător sau mânuşi.
Pâinea şi produsele din pâine au fost luate la control de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj. Au fost verificaţi, în total, 23 de operatori economici din Târgu – Jiu, Motru, Rovinari, Turceni, Polovragi şi Aninoasa. Toţi aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 68 mii lei. Au fost controlate 3 930 kilograme din care, cu abateri, 240 kilograme. Aspectele verificate au fost gustul, mirosul, prezenţa corpurilor străine în conţinut, semne de alterare, aspect, starea ambalajelor, încadrarea în cantitatea netă declarată, gradul de prospeţime al produselor. Un element foarte important este, de asemenea, prezenţa sării iodate în produse.
Vânzători fără mânuşi
Produsele de panificaţie şi, în speţă, covrigii, care sunt comercializaţi în municipiul Târgu – Jiu prin mai multe puncte de vânzare, sunt, se pare problematice. Modul de comercializare al acestora lasă de dorit, existând, la sediul CJPC Gorj, mai multe sesizări cu privire la faptul că vânzătorii nu utilizează mânuşi în momentul în care servesc clienţii. „Vânzătorii pot să primească şi ei personal, din partea noastră, amenzi, pentru că sunt încălcări pe care le fac strict vânzătorii”, a declarat Mihaela Răducan, şefa CJPC Gorj. Aceasta a scos în evidenţă faptul că cele mai multe nereguli sunt la produsele neambalate, inclusiv consumatorii având tendinţa de a atinge aceste produse, indiferent dacă le cumpără sau nu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here