Arta Feng-Shui – Obiecte-Simbol aducătoare de noroc, dragoste şi succes

1817
Teodora Peagu.De multe ori alegerea obiectelor de artă, devine un lucru foarte greu de realizat, deoarece ţine de cultură, gusturi, stări emoţionale sau dispoziţia pe care le avem în acel moment. Aşa că s-a ajuns la o concluzie şi anume, în Feng Shui, trebuie să alegem tot ceea ce ne place şi este pe gustul nostru, pentru că numai aşa vom putea fi realizaţi şi împliniţi sufleteşte. Obiectele chinezeşti care înglobează această artă au fost aducătoare de noroc şi prosperitate în orice casă şi familie. În arta Feng-Shui nimic nu este întâmplător, totul are o semnificaţie simbolică şi reprezentativă în acelaşi timp.

Obiectele simbol din cultura chineză,care pun într-o lumină de-a dreptul sclipitoare această artă Feng-Shui, sunt grupate după anumite caracteristici, de care până la urmă fiecare dintre noi avem nevoie pentru o viaţă mai bună: sănătate, dragoste, noroc, faimă, carieră, bani şi altele.

La capitolul dragoste, iubire, familie avem câteva obiecte-simbol reprezentative acestuia şi anume: Păunul, Elefantul de onix, Cuplul celest al dragostei, Două raţe mandarine, Cocoşul pentru faimă şi protecţie în cuplu şi alte
Obiecte simbol aducătoare de prosperitate în afaceri şi patronat, iar aici putem plasa:Şobolanul pe pepita de aur, Fuk unul dintre cei trei înţelepţi mari, Elefantul cu Ru-Yi, Clopoţeii şi Vasul prosperităţii.
Sănătatea şi longevitatea au ca reprezentanţi următoarele obiecte: Cocorul, Căprioara, Pinul, Bambusul şi Piersicul.
Noroc şi bani – de fiecare dată majoritatea problemelor şi conflictelor care apar într-o casă, familie sau grup pornesc de la bani, de aceea arta Feng-Shui a dat această posibilitate de a şi achiziţiona fiecare, câteva obiecte norocoase şi benefice care să ne fie de folos atât pe plan financiar cât şi în diminuarea chiar eliminarea energiilor negative din preajma noastră. Obiectele de bază ale banilor şi norocului sunt: Bănuţii Feng-shui, Dragonul, Ru YI, Corabia Dorinţelor, Vasul abundenţei, Ţestoasa Dragon, Budha şi altele
Pentru ca dumneavoastră să înţelegeţi mai bine ce simbolizează aceste obiecte vom descrie câteva dintre cele mai importante şi vom începe cu sceptrul puterii.
Ru YI sau Sceptrul Puterii
untitledAcest obiect simbolizează puterea şi autoritatea atât în familie cât şi la locul de muncă.
În urmă cu 2000 de ani, el era considerat sceptrul curţilor imperiale, folosit de oficialităţile guvernamentale până chiar şi de împărăteasă.
RU Yi are foarte multe simboluri şi semnificaţii în primul rând este aducător de noroc şi succes pe toate domeniile tale de acţiune.
Îţi oferă ţie ca om acea încredere şi putere de a trece peste toate obstacolele apărute.
Pe timpuri era purtată de Buddha cel Vesel şi una dintre cele Trei Divinităţi Stelare (Fuk, Luk şi Sau) fiind aducător de bogăţii şi belşug.
Ru-Yi are numeroase conotaţii dacă este plasat în diferite colţuri ale casei. Dacă punem acest obiect în partea de N a unui birou sau living, el, aduce şansa de promovare în carieră şi ajută la obţinerea de mai multă susţinere din partea subordonaţiilor sau a şefului, deci aşa se ajunge la un câştig mai bun
Când Ru Yi este plasat în colţul de S, sporeşte celebritatea şi aduce o mai bună colaborare cu cei din jur.
Atunci cănd este asezat în zona de V, aduce autoritate în familie şi mai ales asupra copiilor indisciplinaţi. Iar dacă punem sceptrul în partea de E, va ajuta la trecerea spre o altă poziţie importantă în carieră, mai ales în cea politică. Sceptrul puterii ajută oamenii care aspiră în viaţă către funcţii cât mai bune oferindu-le curajul, perseverenţa şi încrederea de sine pentru atingerea victoriei şi a faimei propuse.
Va urma Ing.Peisagist Maria Teodora Peagu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here