Arta Feng-Shui – Obiecte aducătore de noroc, dragoste şi succes Buddha cel Vesel

851
peaguÎn articolele anterioare v-am “ vorbit scris” despre “ Sceptrul Puterii” din arta Feng-Shui, purtător de noroc şi aducător de putere şi prosperitate în domeniul afacerilor, businessuri-lor sau a conducerii unei instituţii. Fiecare obiect are conotaţia şi simbolistica sa. Unele sunt protectoare ale casei şi ale familiei, altele ajută în restabilirea echilibrului şi a armoniei într-un cuplu, a succesului pe plan financiar sau al sănătăţii . Un obiect pe care îl putem menţiona ca fiind deosebit şi care are o importanţă de-a dreptul remarcantă în arta Feng-Shui este: Bluddha cel Vesel.

Buddha cel Vesel
Buddha este aducător de bucurie, fericire, veselie, belşug şi chiar noroc de bogăţie. El este de fapt Viitorul Buddha, care mai poartă şi o altă denumire şi anume Matreiya Buddha. În religia Buddhistă se spune că acesta trăieşte în momentul de faţă în al şaselea strat din cer şi se va reîncarna pe pământ sub forma unui bărbat foarte frumos, zâmbitor şi bun, asociat de foarte multe ori în religia lor cu ideea de fericire şi o viaţă mult mai frumoasă şi fără suferinţe sau probleme.
Însă el apare ca şi un personaj foarte gras, cu o burtă destul de rotunjioară, care vrea să arate că ducea o viaţă satisfăcătoare, iar în vechile timpuri cei care erau graşi şi duceau un trai foarte bun şi frumos, fără lipsuri materiale, erau consideraţi oameni norocoşi şi importanţi pentru societatea vremurilor respective, astfel chinezii au asociat cuvântul gras cu a fi fericit.
Buddha cel Vesel este simbolul suprem al fericirii şi bucuriei în cultura chineză, ne ajută să trecem buddapeste toate necazurile, grijile şi tristeţiile care de multe ori încearcă să-şi pună amprenta în viaţa noastră. Acesta a devenit foarte popular în toate casele şi spaţiile comerciale din Asia, datorită energiei « chi » cu care a fost înzestrat şi pe care o emana persoanelor din jurul său .
Această piesă poate fi amplasată în sectorul familiei pentru că aduce armonie şi îndepărtează toate necazurile şi problemele din casă, gospodărie sau mai poate fi amplasat în birou în sectorul de N, aici fiind foarte avantajaţi politicienii, şefii, directorii deoarece îi protejează de stările nedorite de stres sau supărare, atrăgând norocul de partea lor. Buddha cel Vesel dacă are acea manta roşie pe el este considerat a fi cel mai de folos talisman în anularea energiilor negative ale“Stelei Trei a Certurilor”.
Acest Buddha este întâlnit foarte des şi purtând în mâini tot felul de simboluri de bunăstare cum ar fi pepite şi lingouri de aur sau saci cu comori şi bogăţii.
Iar atunci când Buddha este înconjurat de copii înseamnă că acelei familii, care deţine un astfel de obiect îi va surâde norocul de a avea numeroşi descendenţi iar femeile să devină foarte fertile. Arta Feng-Shui, aduce prin aceste obiecte un echilibru permanent între ele şi starea sufletească pe care o avem la momentul respectiv. Obiectele emană un adevărat şir de energii pozitive purtătoare şi aducătoare de noroc, sănătate şi dragoste. Iar în zilele de azi, problemele cotidiene şi stresul ne fac să fim irascibili şi ofuscaţi mult mai uşor de aceea se recomandă ca fiecare dintre noi să avem în casa noastră un astfel de obiect, care cu siguranţă ne va aduce mai repede zâmbetul pe buze. În următorul număr vom discuta despre un alt „personaj” valoros al culturii chinezeşti.(va urma)
Ing. Peisagist Maria Teodora PEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here