Arta Feng-Shui – Obiecte aducătoare de noroc, dragoste şi succes

946
cei trei inteleptiCei Trei Înţelepţi =FUK-LUK-SAU=
„FUK-LUK-SAU” sunt cunoscuţi ca fiind „Cele trei divinităţi stelare” care în astrologia chinezească îmbină cele trei aspiraţii lumeşti: fericirea, averea(bogăţia) şi longevitatea, ducând astfel la o viaţă armonioasă şi echilibrată.

Odată unite, aceste elemente realizează o adevărată operă de artă, nelipsită din casele chinezilor şi nu numai. Foarte multe persoane adoră şi iubesc aceste obiecte, începând de la cel mai simplu om până la persoane din cea mai înaltă ierarhie socială(politicieni, oameni de afaceri, persoane de conducere, ambasadori,etc.).

„Cei trei înţelepţi” emană fericire, căldură interioară şi sprijin vital, care ne ajută să trecem mai uşor peste problemele vieţii.
„Fuk”– se mai numeşte „Steaua Bogăţiei” şi are cel mai înalt rang dintre cele trei constelaţii. Simbolizează belşugul, bogăţia şi norocul, iar de multe ori îl întâlnim purtând pe braţe sau în spate fie un lingou de aur, fie sceptrul puterii(Ru-Yi). Acest lucru ne asigură succesul în cariera de afaceri, bani, noroc de venituri mari şi putere de muncă.
„Luk”-este numit şi „Steaua Fericirii”, ocupă poziţia a doua în clasamentul celor trei constelaţii şi ne dăruieşte prin „Chiu-ul” lui pozitiv, bucurie, stări de bine şi împliniri sufleteşti. „Luk”-este Steaua care reîntregeşte familia, este steaua care oferă fericire, realizări în viaţă şi bucurii nemăsurate. Asemănător compatriotului său şi ”Luk” este întâlnit purtând în mâini câteva obiecte simbolice, ca de exemplu acel papirus ceresc sau acel copil inocent şi drăgălaş. Astfel le oferă persoanelor tinere, în special cuplurilor, posibilitatea să aducă pe lume cât mai mulţi copii şi aceştia la rândul lor să le aducă numai bucurii şi fericire.
„Sau”– este cea de-a treia constelaţie dar nu cea din urmă, numită şi Steaua longevităţii. O legendă veche spune că în umbra acestei divinităţi există,,undeva” un bătrânel cu fruntea proeminentă, cu părul şi barba albă care a atins pragul nemuririi, iar toată energia şi puterea lui se găseşte asupra acestei constelaţii.
„Sau” poartă de obicei în mâini, fie o piersică, fie un bostan sau o ciupercă „ling-tzi”, obiecte ce-l înzestrează cu eternitatea. Aici „piersicul” este considerat arborele sănătăţii şi al unei vieţi înfloritoare. „Steaua Sau” este aducătoare de linişte, sănătate implicit de viaţă lungă. Toţi aceşti „trei crai stelari” îşi au rolul şi drumul lor bine croit împreună putând să realizeze lucruri de-a dreptul magice. Iar noi doar două chestiuni trebuie să ştim:Cum? şi Unde? să-i plasăm în casa noastră, astfel încât să ne umple viaţa cu bucurii şi să ne facă fericiţi. Zona de Est, este locul propice pentru cele „trei divinităţi” deoarece de aici toate undele care pleacă pot avea efecte pozitive asupra familiei, casei sau a unei întregi regiuni.
Fuk-Luk-Sau mai pot fi aşezaţi pe birouri (în principiu în spatele nostru, pe un raft, deoarece ne protejează şi ne oferă încredere), în holul sediilor de afaceri, la locul unde ne desfăşurăm activitatea sau la intrarea în casă, ele fiind aducătoare de succes, bogăţii şi realizări pe toate planurile. „Cei trei înţelepţi” nu sunt altceva decât simple simboluri dar cu o conotaţie puternică, în care popoarele vechi (asiatice) credeau şi le idolatrizau, considerându-le astfel adevărate talismane norocoase atât pentru casă cât şi pentru persoana în sine. (VA URMA)
Ing.Peisag. Teodora Peagu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here