Ariana Popescu, o copilă remarcabilă cu înclinaţii artistice

394
ariana popescuAriana Popescu are 8 ani, este în clasa a III-a, şi de 4 ani frecventează cursurile cercului de pictură din cadrul Palatului Copiilor Târgu-Jiu. Încă de la câţiva anişori, ea desena pe ce apuca, uneori chiar şi cu rujurile mamei. Pentru că i-a observat aptitudinea, mama a dus-o la Palatul Copiilor, convinsă fiind că fata chiar are potenţial. Asta şi pentru că, fraţii mamei, au studiat pianul, şi, respectiv, pictura murală.
Când nu este preocupată cu şcoala, Ariana face păpuşi din şerveţele, modelează, ascultă muzică, şi îşi îmbogăţeşte colecţia de cărţi şi reviste pentru copii.

Cuminte, blândă şi ascultătoare, fata se înţelege de minune cu mama sa, care i-a permis să-şi contureze o personalitate proprie. Caracterizându-şi vestimentaţia ca având un stil nebunatic, Ariana Popescu nu se simte dependentă de mama sa, care o susţine, însă fără s-o influenţeze prea mult.

Dorinţa de viitor a micuţei ar fi să devină un bun medic veterinar deoarece iubeşte animăluţele, fiind fostă posesoare de căţeluşi şi de un purceluş de guineea. Oricum, pictura şi desenul nu vor ieşi niciodată din viaţa Arianei, chiar şi atunci când va avea multe alte preocupări.
Printre concursurile la care aceasta a participat putem enumera: Concursul Internaţional de Artă Plastică „N.N. Tonitza”, unde a obţinut premiul al II-lea, un loc I în 2008 pentru un desen având ca temă îngerii. De asemenea, Ariana Popescu a mai obţinut o diplomă şi la un concurs din Bulgaria, dar şi la unele interjudeţene.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here