Arhiepiscopia Craiovei a lansat proiectul catehetic „Cuvântul adevărului”

817

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare, a lansat miercuri, 24 martie, la Centrul „Mitropolit Firmilian” din Craiova, proiectul catehetic „Cuvântul adevărului”. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, între anii 2021 – 2024, şi se adresează preoților din parohiile din judeţele Dolj şi Gorj. Scopul proiectului este de a dezvolta în Arhiepiscopia Craiovei, la nivelul celor şase protoierii, mai multe centre catehetice parohiale, pentru a se desfăşura activităţi catehetice derulate la nivelul parohiei.
La evenimentul de lansare au fost prezenţi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Craiovei, ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, părinţi protoierei şi preoţi responsabili cu catehizarea la nivelul protoieriilor din Arhiepiscopia Craiovei.

Parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova
Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier Eparhial al Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare, a subliniat colaborarea, în acest proiect, între reprezentanţii Sectorului de Învăţământ şi cadrele didactice ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova. „Îmi doresc ca acest proiect să fie implementat cu succes în Arhiepiscopia Craiovei, pentru că oamenii au nevoie de învățătură de credinţă. Ceea ce este o noutate la acest proiect este colaborarea pe care o avem cu Facultatea de Teologie. Acest proiect a fost întocmit în strânsă colaborare cu cadrele didactice de la Facultatea de Teologie, iar această strânsă legătură a presupus o dezbatere referitoare implementarea acestui proiect într-un mod cât mai eficient. Proiectul „Cuvântul adevărului” propune două direcţii de abordare: pe de o parte, prima direcţie vine din dorinţa noastră de a informa credincioşii, de a-i învăţa lucruri legate de credinţă la modul general, iar a doua direcție se concretizează într-o serie de teme care să răspundă, punctual, unor nevoi catehetice la nivel de parohie”, a precizat Părintele Consilier Gabriel Sorescu.
În continuare, Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Ivan, director de proiect, a evidenţiat rolul acestei iniţiative la nivelul duhovnicesc şi impactul său în comunitatea parohială. „Proiectul catehetic eparhial «Cuvântul adevărului» este o bucurie deosebită, este un moment cu totul deosebit. Pentru că lansarea unui proiect catehetic este mai mult decât un lucru binevenit, se înscrie în raţiunea cea dintâi a slujirii noastre preoţeşti. Prin cuvânt, preotul săvârşeşte toate, iar proiectul de faţă este un răspuns la aceste provocări ale preotului în ziua de astăzi. Este momentul nu numai să căutăm răspunsuri, ci să venim concret cu învăţătura, cu exemplul, cu iniţiativa, cu voluntariatul. Nu este un proiect dedicat numai tinerilor, este un proiect dedicat întregului, Bisericii, comunităţii”, a adăugat Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Ivan.
Cuvinte de apreciere a avut şi Pr. Grigore Vulcănescu, Consilier Cultural şi Protopop al Protoieriei Craiova Sud, care a felicitat iniţiativa acestui proiect. „Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, pornim la drum cu un proiect catehetic deosebit: «Cuvântul adevărului». Felicitări şi sperăm ca gândul bun la început de lucrare să ne ajute, să fie de folos nouă, preoţilor, credincioşilor şi în acelaşi timp mântuirii sufletelor credincioșilor noștri”, a transmis Pr. Protopop Grigore Vulcănescu.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here