Ansamblul „Maria Apostol” a făcut spectacol în faţa protopopului

415

ansamblu runcuDuminică, 11 octombrie, de la orele 12.00, Ansamblul Folcloric de Cântece şi Dansuri „Maria Apostol” a susţinut un program de două ore în curtea bisericii din satul Bâltişoara.

„A fost o sărbătoare pentru Vinerea Mare, cu ocazia hramului satului, Sfânta Paraschiva”, ne-a declarat Constanţa Pobirci, coregraf al ansamblului. Junioarele şi senioarele Ansamblului Folcloric de Cântece şi Dansuri „Maria Apostol” din Runcu, în număr de 35, au dansat şi au fost aplaudate de Adi Cîmpeanu, primarul localităţii, preoţi veniţi din municipiul Târgu-Jiu, dar şi de protopopul Vasile Vlădoiu.

La spectacol a fost prezent şi Nicolae Turtoi, directorul ansamblului, cât şi Gheorghe Lazăr, responsabilul cu partea orchestrală a căminelor culturale de pe raza comunei Runcu. Acesta din urmă a interpretat şi vocal, alături de solişti precum Georgiana şi Maria Lazăr, Marius Logrăscu şi Alicia Cojocaru.
Tinerii din clubul de dans sunt pregătiţi de mici, cei dornici de această experienţă fiind primiţi încă din clasa întâi în clubul de dans. Aşadar, ei au o „pepinieră” de viitori dansatori talentaţi, care vor merge în ţară la diverse activităţi. Tinerii din formaţie sunt „responsabili” şi pentru premiile primite, au se pare în palmares mai multe premii la concursurile la care au participat, atât pentru portul popular cât şi pentru jocul pe care îl pun cu măiestrie în scenă.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here