Ansamblul Folcloric “Maria Apostol” din Runcu va apărea la TVR 2

361
ansamblu runcuAnsamblul Folcloric „Maria Apostol” din comuna Runcu va participa la începutul lunii februarie la emisiunea televizată pe TVR 2, „H…ora prichindeilor”. „Ne pregătim intens, iar copiii din ansamblu sunt extrem de încântaţi de faptul că vom apărea pe sticlă. Le-am spus că trebuie să depună multă muncă deoarece ne va vedea o ţară întreagă”, ne-a declarat Constanţa Pobirci, coregrafa formaţiei.

„H… ora prichindeilor” este o emisiune ce are ca scop descoperirea tinerelor valori, promovarea şi păstrarea folclorului autentic şi a tradiţiei populare, reunind copii şi tineri sub o singură pasiune: folclorul. Mai nou, ansamblul s-a înnoit cu mai mulţi copii începători care sunt elevi în clasele primare. „Sunt superbi şi sunt mândră atunci când îi văd cu câtă plăcere şi cu câtă dragoste joacă dansurile populare”, a completat coregrafa. În prezent, membrii Ansamblului „Maria Apostol” se pregătesc pentru Salonul de Iarnă al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, acolo unde aceştia vor lua note acordate de către conducerea şcolii. „Vom face un spectacol cu dansuri şi cântece, aşa cum i-am obişnuit pe iubitorii de muzică populară gorjenească de câţiva ani încoace”, ne-a mai spus Constanţa Pobirci.

Ansamblul Folcloric „Maria Apostol” a luat fiinţă în urmă cu 4 ani, membrii acestuia fiind elevi ai Grupului Şcolar Bâlta, şi având vârste de până la 18 ani. Tinerii din clubul de dans sunt pregătiţi de mici, cei dornici de această experienţă fiind primiţi încă din clasa întâi în clubul de dans. Aşadar, există o “pepinieră” de viitori dansatori talentaţi, care vor merge în ţară la diverse activităţi. Tinerii din formaţie sunt “responsabili” şi pentru premiile primite, au se pare în palmares mai multe premii la concursurile la care au participat, atât pentru portul popular cât şi pentru jocul pe care îl pun cu măiestrie în scenă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here