Alegeri la PLUS Gorj

932

Membrii Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) Gorj își vor alege sâmbătă, 20 iulie, noua echipă de conducere. Vor fi alegeri inclusiv pentru organizația de tineret. Mandatul echipei județene de conducere este de doi ani, începând de la data alegerilor.

Vor fi aleși președintele PLUS Gorj, opt membri în Biroul Filialei Județene (patru propuși de președinte și patru aleși prin vot secret), trei membri în Comisia de Integritate și Arbitraj și trei membri în Comisia de Cenzori. Pentru organizația de tineret, Generația PLUS, unde vor avea drept de vot doar membrii cu vârsta mai mică de 30 de ani, vor fi aleși un coordonator județean și patru membri ai Biroului Filialei Județene G+.
„Încă de la înființare, activitatea PLUS Gorj a fost coordonată de o echipă de conducere interimară, sub forma unui Grup de Inițiativă Județeană, cu responsabili pe comunicare, recrutare, organizare campanie pentru alegeri, politici publice locale, fundraising și organizare de evenimente. Unii dintre aceștia s-au alăturat echipei încă de la începutul anului 2018, înainte de a se înființa partidul, prin Platforma România 100”, a precizat Cătălin Pilea, responsabil comunicare în cadrul PLUS Gorj.
Alegerile județene au fost programate la finalul primei etape de înființare a Comunităților Locale din teritoriu și a alegerilor interne la nivel local. Comunitatea Locală, element de diferențiere al partidului, este, conform Statutului PLUS, forma de organizare locală la nivel național, echivalentul filialelor locale ale celorlalte partide politice, însă cu distribuire teritorială diferită. În PLUS Gorj au fost validate, până în acest moment, trei dintre cele 44 de comunități din teritoriu.
La Convenția Județeană, reprezentanții echipei centrale vor fi Alin Mituța, membru al Consiliului Național PLUS și coordonator regional SV Oltenia, Victor Giosan, membru al Biroului Național PLUS și coordonator regional SV Oltenia, și Oana Chirilă, membru al Consiliului Național PLUS și coordonator Generația PLUS al regiunilor Vest și SV Oltenia. La nivel național, pe data de 20 iulie mai sunt programate Convenții Județene în Argeș și Maramureș.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here