Adjunctul de la DADR Gorj e pasionat de jocul de table şi de şah

392
ion ilinaOcupă funcţia de director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj din luna mai a acestui an. În cadrul instituţiei, însă, prestează din 1972, imediat după terminarea unei facultăţi de profil la Craiova. Acesta este Ion Ilina. Ion Ilina este pasionat de agricultură încă din primii ani de viaţă, avându-l drept model pe tatăl său, care a lucrat zeci de ani ca tehnician agronom.

Dorind să calce pe urmele tatălui, acesta a intrat în 1967 la Facultatea de Agronomie din Craiova, iar după ce a absolvit-o s-a angajat în cadrul DADR Gorj. „Mi-a plăcut această activitate, m-am dedicat meseriei mele de-a lungul anilor, iar tata a fost bucuros că am păşit pe urmele lui” , ne-a declarat adjunctul de la DADR Gorj.

Acesta a avut o studenţie calmă şi fericită. Fiind bursier, suma de 350 de lei primită lunar de la facultate îi ajungea, însă părinţii îl mai ajutau ca să-şi permită şi mici răsfăţuri.
Partener de joc îi este ginerele
În weekend-uri, acesta se „retrage” cu familia în casa de la Stoina pentru relaxare şi pentru a se gospodări cât mai bine. Ion Ilina este căsătorit de 33 de ani, şi are o fiică, de profesie medic ginecolog, aceasta călcând pe urmele mamei, soţia lui Ilina lucrând tot în domeniul medical. „Aştept din tot sufletul să vină şi nepoţii pentru că ei sunt bucuria bunicilor” , a completat acesta.
„La Stoina, înainte de a ne ocupa cu pregătirea unui grătar, am grijă să mă destind jucând cu ginerele meu şah, table, dar şi tenis de masă. Ultimul este o mai veche pasiune de-a mea” , a adăugat directorul adjunct. El îşi consideră ginerele ca pe un fiu, cei doi înţelegându-se extrem de bine. Întors de curând dintr-un concediu mirific, Ion Ilina a revenit la muncă cu forţe proaspete. Vreme de 12 zile, el, împreună cu soţia au fost la Baia Mare, locul de baştină al acesteia. „E o zonă extraordinară şi an de an mă conving că avem o ţară cu ale cărei frumuseţi trebuie să ne mândrim”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here